27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

300 işadamı ABD yolcusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında hafta içinde gerçekleşen samimi görüşme iş dünyası için de umut oldu.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
300 işadamı ABD yolcusu

300’ü aşkın Türk işadamı haftaya ABD’ye gidiyor. İşadamları Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Türk Konseyi’nin (ATC) 36. Ortak Yıllık Konferansı için 21-23 Mayıs tarihlerinde Washington’da olacak.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) yapılan açıklamaya göre ‘Yarına Doğru Birlikte’ (Together Towards Tomorrow) temalı konferansa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’in aralarında bulunduğu 600’den fazla üst düzey Türk ve Amerikan özel sektör ve devlet temsilcisinin katılım sağlayacağı kaydedildi. Katılımcıların  300’ünün Türk işadamı olacağı öğrenildi.

İŞBİRLİĞİ KONUŞULACAK

Türkiye-ABD ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmeyi ve dengeli bir yapıya kavuşturmayı hedefleyen konferansta, katılımcıların ikili ilişkileri etkileyen son gelişmelerin yanı sıra iş ve yatırım olanakları hakkında görüş alışverişi yapma imkanı bulacağı belirtildi. 

Konferansta, bilgi teknolojileri, sağlık, inovasyon, savunma, enerji, tarım, inşaat ve siber teknolojileri başta olmak üzere birçok farklı sektörü de kapsayan paneller düzenleneceği bilgisine yer verilen açıklamada, Trump yönetiminin Türkiye-ABD ilişkilerine olası etkileri, ikili ticaretin kolaylaştırılması, özel sektörün beklentileri ve önerilerinin ele alınacağı bildirildi.