26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

47 projeye 10 milyon hibe

TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, 27 Nisan'da sona eren IPARD-3. çağrı ilanı kapsamında toplam 47 proje başvurusu yapıldığını açıkladı. Kuyulu, toplam yatırım tutarı 19,9 milyon lira olan bu projelere, sözleşme imzalamaya hak kazanmaları durumunda 10,1 milyon lira hibe verileceğini kaydetti.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
47 projeye 10 milyon hibe
İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu; "Hayvancılık işletmelerinin desteklendiği "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)" ve bitkisel üretim, zanaatkârlık, yerel ürünler, kırsal turizm ve makine parkları gibi alanların desteklendiği "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)" sektörlerinde çıkılan ilan kapsamında TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğümüze 47 adet proje başvurusu yapılmıştır. Bu başvuruların 2'si süt hayvancılığı, 4'ii besi hayvancılığı, 28'i bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, 8'i arıcılık, 11 siyez bulguru işletmesi, 3'u kırsal turizm ve Ti makine parkı projesidir. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 19,9 milyon TL'dir ve sözleşme imzalanmaya hak kazanmaları durumunda yaklaşık 10,1 milyon TL hibe verilecektir" dedi.
 
IPARD destekleri ile yatırımlar hayata geçmeye devam ediyor 
IPARD ll programı kapsamında daha önce sözleşme imzalanan projelerin ödeme işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Kuyulu: "IPARD ll-l. Çağrı döneminde sözleşme imzalanan 44 projenin 29'unun ödeme işlemleri tamamlanmıştır. Devam eden 15 projenin ödeme işlemleri de tamamlandığında proje sahiplerine yaklaşık 14,7 milyon TL daha hibe ödemesi yapılacaktır. Bu işletmelerin bir an önce faaliyete geçmesi ve hibe ödemelerinin yapılabilmesi için sık sık ziyaret edilmektedir" dedi 
 
İşleme tesislerine yönelik çağrı ilanı 
 
TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Önümüzdeki dönemde "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar(103)" tedbiri kapsamında yeni çağrı ilanına çıkılacaktır. Süt toplama merkezleri, yoğurt, peynir, dondurma benzeri ürünler elde eden süt işleme tesisleri; büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanlar için kesimhane, parçalama tesisleri, salam, sucuk, sosis gibi kırmızı ve beyaz et işleme tesisleri: balık, yumuşakça ve kabuklu gibi su ürünleri işleme tesisleri: meyve ve sebzelerin depolanması, tasnif edilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi, soğuk hava depoları gibi meyve sebze işleme tesisleri desteklenecektir. Tüm vatandaşlarımız İl Koordinatörlüğümüze gelerek yüz yüze veya 0366 214 0109 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler."