26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

7 bin pilot yetiştirdi

Bu yıl 92’nci yaşını kutlayan THK, Türk havacılık sektörünün gelişmesi için tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. THK, Türkiye genelinde bulunan 417 şubesi ile bugüne kadar 7 bin pilot yetiştirdi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
7 bin pilot yetiştirdi

Türkiye’nin havacılık sanayisinde askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığı geliştirme misyonu ile kurulan Türk Hava Kurumu 92 yaşını doldurdu. Başlangıçta olduğu gibi bugün de Türk havacılık sektörünün en kilit noktasında bütün varlığı ve imkanlarıyla hizmete devam ediyor.  THK, 1929’dan beri Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun (FAI) Türkiye’deki tek temsilcisi konumunda. THK tarafından verilen havacılık eğitimleri Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) yayınları, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları, 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu ve bunlara bağlı yönetmeliklerle Müşterek Havacılık Otoritesi (JAA) tarafından çıkartılan yayınlara göre düzenleniyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA

Türkiye’ de sportif ve amatör hava sporlarına tam 92 yıldır aralıksız yatırım yapan THK, vatandaşların havacılık aşkını diri tutmakta ve havacılığın gelişmesine öncülük ediyor. Ankara ve ızmir’de bulunan dünya standartlarındaki havalimanı ve eğitim merkezleri ile ticari pilot eğitimi ile  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) regülasyonları ile JAR-FCL gereklerine uygun olarak, özel pilot eğitimleri (PPL) veriyor. Kurum verdiği bu eğitimlerle kurulduğu günden bu yana havacılık sektörüne 7.000’den fazla pilot yetiştirdi. Havacılık ve uzay bilimleri alanında Türkiye’nin tek dünyanın da sayılı ihtisas üniversiteleri arasında bulunan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli yetiştiriyor.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan:  “Ülke havacılığının kat ettiği bütün kilometre taşlarında Türk Hava Kurumu’nun izi var. Dünyanın her yerinde yüksek ücretlerle verilen havacılık eğitimlerini daha yüksek kalitede ve tamamen ücretsiz veriyoruz. Milletimizin Kurumumuza yaptığı ve yegâne kaynağımız olan bağış, fitre, zekât ve kurban derisi gelirleri sayesinde, ülke çapındaki 417 şubemiz ve havacılık merkezlerimiz aracılığıyla bu eğitimleri vermeyi sürdürüyoruz.”

92 YILDIR HİZMET

Görevi devraldığımız günden beri Türk Hava Kurumu’nun parlak bir geleceğe kavuşabilmesi için milletimizin sahip çıkması ve yardımlarıyla çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz” diyen Atılgan, “Hedefimiz 92 yıldır değişmedi: Tüzüğümüzün temelinde olduğu gibi amacımız gençlerimizi kanatlandırmak ve THK’dan yardım bekleyenlerin umudunu boşa çıkarmamaktır” diye konuştu.