27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

AB fonu hibe destekleri mimar ve mühendislere anlatıldı

Çorum'da mimar ve mühendislere yönelik AB fonu hibe programları bilgilendirme toplantı düzenlendi.

14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
AB fonu hibe destekleri mimar ve mühendislere anlatıldı
Çorum'da proje danışmanlığı yapan firmaların talebi üzerine yapılan etkinliğe. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilcisi Özgür Kılıç, Mimarlar Odası Çorum Temsilcisi Ulaş Tokgöz. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Hüseyin Sevcan, odalara üye mimar ve mühendisler. Farım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer ve TKDK uzmanları da katıldı. 
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Kılıç, Çorum olarak AB hibelerinden faydalanma gayretini, gerek yatırım yapmak isteyen kişilerde gerekse bu hibeleri dağıtan kurum olan TKDK İl Koordinatörlüğü çalışanlarında fazlasıyla gördüğünü dile getirerek, ancak daha fazla yararlanmak için Çorum'da söz sahibi olan her kesime büyük görevler düştüğünü, belirtti. 
 
Kılıç, bu kapsamda toplantıyı bir başlangıç olarak gördüğünü, bundan sonraki süreçte daha geniş katılımlı ve teknik gezi içeren bir toplantı organize etmeyi planladıklarını kaydederek, böylece örnek işletmelerin mühendis ve mimarlar tarafından yerinde ziyaret edilerek daha güzel ve kullanışlı projelerin ortaya çıkması için çaba göstereceklerini söyledi. 
 
Toplantıda konuşan Mimarlar Odası İl Temsilcisi Ulaş Tokgöz isetoplantı talebin danışman firma temsilcilerinden geldiğini ifade ederek, hazırlanan projelere odaların sağlayacağı katkılara yönelik konuların görüşülerek, fikir alışverişi yapılması yönünde bir talepte bulunulduğunu ve konunun Avrupa Birliğinin (AB) kırsal kalkınmaya yönelik (IPARD)  desteklerini ilgilendirdiğini öğrendiklerinde. TKDK İl Koordinatörlüğünün de toplantıya davet edildiğini dile gelirdi.  Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hüseyin Sevcan da konuşmasında bu tip toplantıların olası sorunların çözümünde önemli olduğunu kaydederek, toplantıda bulunan her kesimin temsilcisinin Çoruııı'a daha fazla yatırım gelmesi, faydalantcı kitlenin olası mağduriyetlerinin önlenmesi amacını taşıdığını gördüğünü ve bundan da memnuniyet duyduğunu ifade etti. 
 
TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer de yaptığı açıklamada, böyle bir toplantı için girişimde bulunan danışman platformuna ve kendilerini de bu toplantıya davet eden Oda Başkanlarma teşekkür ederek, tamamlanan IPARD 1 programı ile uygulanamaya başlanılan IPARD II programı hakkında bilgiler verdi. TKDK İl Koordinatörü Yalvaçer, kaliteli ve sözleşme imzalama ihtimali yüksek projelere ilişkin beklentilerinin olduğunu, bu noktada hem danışman firmaların hem de bu projelerin çizimlcrini yapan vc metrajlarını hesaplayan mimar ve mühendislerin gayretlerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. 
 
Danışman firma temsilcisi Selahattin Duran ise bu zamana kadar proje hazırlığında karşılaştıkları sorunları ifade ederek, çözümüne yönelik beklentilerini dile getirdi. Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. (Haber Merkezi)