4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Abdurrahman Kaan: 24 Haziran bir durak, sağ salim geçeceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “24 Haziran da diğer seçimler gibi sadece bir duraktır ve bu durağı da sağ salim geçeceğiz” dedi.

21 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 Abdurrahman Kaan: 24 Haziran bir durak, sağ salim geçeceğiz

Türkiye’nin son 16 yılda, gerek yurt dışında uluslararası politik değişimlerin olumsuz etkilerini gerekse yurt içinde kendi aleyhine tertiplenmiş provokasyonların aciz hedeflerini başarıyla bertaraf ederek doğru bildiği yolda ilerlemesini sürdürdüğünü belirten Kaan, şunları kaydetti:  

16 YILLIK İSTİKRAR VAR

“Sosyal tahriklerden algı oyunlarına, hukuki manipülasyonlardan milli birliğimize karşı suikast planlarına ve hatta darbe girişimine kadar, yoluna çıkarılan her engeli feraset ve sabırla atlatmış ve nice imtihanlardan güçlenerek çıkmıştır. Geldiğimiz noktada, 16 yıllık siyasi istikrarın ekonomimize sağladığı yüzde 5.9’luk ortalama büyüme oranı ve milli gelirimizin 8.6 katına çıkması bu durumun en önemli kanıtıdır. Öte yandan, hayata geçirilen mega projeler, teknolojik yatırımlar, savunma sanayisindeki dışa bağımlılığın azaltılmasına yönelik çalışmalar, alternatif enerji kaynaklarının artırılması, ulusal hedeflerin çok ötesinde, uluslararası ekonomik arenada söz sahibi bir Türkiye’nin varlığına işaret etmektedir.”