26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Notumuzu esnaf belirler herkes yerini bilsin

Esnaf ve sanatkarlarla buluşan Başbakan Yıldırım “Bizim notumuzu 3-5 tane değerlendirme kuruluşu değil, esnaf belirler. Hesabı vatandaşa veririz. Onun için herkes yerini, yurdunu bilsin” dedi.

4 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
 Başbakan Yıldırım: Notumuzu esnaf belirler herkes yerini bilsin

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde 81 ilden gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) üyeleriyle Çankaya Köşkü’nde buluştu. Konuşmasında Türkiye’nin notunu düşüren uluslararası değerlendirme kuruluşlarına seslenen Yıldırım “Bizim notumuzu esnaf belirler” dedi. TESK’in 10 milyonluk vatan evladını temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek “Sizler vefakar, cefakar esnaf kuruluşlarının temsilcilerisiniz. İşler zora düştüğünde piyasada yine sizler vardınız. İşleri yoluna koyarken fedakarlık yapmak gerektiğinde yine sizler varsınız. İyi ki varsınız, bu ülkenin bel kemiğisiniz, omurgasısınız” diye konuştu.     

YEDİ MİLYON KİŞİYE İŞ

Türkiye’nin üreten, ürettiklerini de refaha dönüştüren ülke olması için 15 yıldır çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: “2002’den bugüne milli gelirimizi her yıl yüzde 5’e yakın artırdık. 2009’daki dünya krizinden, hatta 2002’den bu tarafa 27 çeyrek boyunca hep büyüdük. Dünya küçüldü, Türkiye büyümeye devam etti. Çünkü bizim güçlü esnafımız, sanatkarımız var, ülkesini seven, sorumluluğunun bilincinde olan işte böyle 10 milyonluk bir topluluğumuz var. Sıkıntılı günlerimizde bile büyümeye devam ediyoruz. 2002’den bugüne kadar 7 milyon vatandaşımıza iş, aş kapısı sağladık. Sadece 36 milyar dolar olan ihracatımızı 2015’te tam 4 kat artırarak 144 milyar dolara çıkardık. 2002’de yüzde 11’in üzerinde olan bütçe açığını bugün yüzde 2’nin altına indirdik. Aynı anda hem DAEŞ ile hem PKK ile hem FETÖ ile mücadele yaparak bunları başardık.”

DERSLERİNİ ALDILAR

Bugün Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin dünyadaki birçok ülkeden çok daha iyi durumda olduğunu anlatan Yıldırım “Ekonomiye güven eylül ayında ağustosa göre yüzde 21 arttı. Yani her 5 kişiden biri ‘ekonominin daha iyiye doğru gittiğini’ söylüyor. Vatandaş bunu söylerken değerlendirme kuruluşlarının ne söylediğinin önemi var mı? Bizim notumuzu 3-5 tane değerlendirme kuruluşu belirleyemez, bizim notumuzu esnaf belirler, vatandaş belirler. Biz hesabı vatandaşa vereceğiz, derecelendirme kuruluşlarına değil. Onun için herkes yerini yurdunu bilsin, Türkiye’ye ayar vermeye çalışanlar 15 Temmuz’da derslerini aldılar.”     

Esnafı Türkiye’nin geleceğinin teminatı olarak nitelendiren Yıldırım “Bunu 15 Temmuz gecesi gördük. Meydanlara ilk sizler indiniz. Size ne kadar teşekkür etsek az. Memlekete, bayrağa, geleceğimize sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun” dedi. Yıldırım “Birileri Türkiye’nin potansiyeli ile oynamaya kalksınlar biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.