26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bodrum’a 1 milyar dolar’la dünyanın en iyi resortu

İstanbul’daki Four Seasons otellerinin yatırımcısı Tay Group’un Başkanı Mesut Toprak, Bodrum’da 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Toprak “Burada da Four Seasons’la birlikteyiz. Dünyanın en iyi resortunu Bodrum’a yapacağız” dedi.

YENER YALÇIN29 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bodrum’a 1 milyar dolar’la dünyanın en iyi resortu

Tay Group, önümüzdeki yıl 1 milyar doların üzerinde yeni yatırıma hazırlanıyor. Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, 5 yıl içinde hedeflenen toplam yatırım tutarının ise 4 milyar dolar olduğunu söyledi. Ana iş kollarının tekstil, turizm ve gayrimenkul olduğu bilgisini paylaşan  Toprak “Cezayir’de dev bir tekstil yatırımı için düğmeye bastık. Four Seasons ile de Türkiye’de ölçek olarak oldukça büyük turizm yatırımı planımız var” dedi.

SULTANAHMET’TE 20. YILI KUTLUYOR

Tay Group’un yatırımları arasında Four Seasons Sultanahmet ve Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus var. Bunun küresel otel zinciri için ayrı bir anlamı olduğunu belirten Mesut Toprak, dünyada aynı şehirde iki tane Four Seasons otelinin olduğu 8 şehirden birinin İstanbul olduğu bilgisini de paylaştı. Bu yıl, Sultanahmet Cezaevi’nin otele dönüştürülüşünün 20’nci yılı... Bu anlamda Sultanahmet’teki bu yatırımın kendileri için ayrı bir manevi değeri bulunduğunu belirten Toprak, Four Seasons grubuyla birlikte burada sadece bir yatırımı işletmiyoruz. Aynı zamanda tarihe de sahip çıkıyoruz” diye konuştu.  Turizm alanındaki yeni yatırım için Bodrum’da karar kıldıklarını aktaran Mesut Toprak, “Burada da Four Seasons’la birlikteyiz. Aramızda ciddi bir sinerji ve işbirliği birikimi oluştu. İddialı söylüyorum; dünyanın en iyi resortunu Bodrum’a yapacağız” diye konuştu.

YALIÇİFTLİK’TE OLACAK

Toprak’ın aktardığı bilgilere göre 1 milyar dolar yatırımla hayata geçmesi planlanan söz konusu proje, Bodrum’un Yalıçiftlik bölgesinde yer alacak. İnşaatına bu yıl başlanan otel, 2019 itibariyle ilk müşterilerini ağırlamaya başlayacak. Four Seasons Resort Bodrum, otel ve villalardan oluşacak ve yaklaşık 1 milyon metrekare arazi üzerine inşa ediliyor. Söz konusu projeyle ilgili küçük bir ipucu veren Mesut Toprak “Bodrum projemizin ilham kaynağı, yine dünyanın en iyi resort otelleri listesindeki Four Seasons Seyşeller. Hedefimiz, bu proje sürerken, Bodrum algısını da yükseltecek çalışmalar yapmak. Bodrum’u bir güney Fransa bölgesine dönüştürmek için katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu projeyi sürdürürken bir yandan da sosyal sorumluluk kapsamında tesisin bahçesine ve etrafına 1.000 adet zeytin ağacı dikiyoruz” dedi.

Tekstilde Cezayir devletiyle ortak yatırım

Grubun tekstil yatırımlarıyla ilgili de bilgileri paylaşan Mesut Toprak, şunları söyledi: “2015’te Çorlu’da ABD’li Levi’s’ın yıkama merkezini satın almıştık. Ayrıca Mısır’daki bağlı ortaklığımız T&C Garment bünyesinde 2 bin 500 kişiyi istihdam ediyoruz. Yine Tay Group bünyesinde yüzde 50 Cezayir devleti ortaklığıyla entegre tekstil ve konfeksiyon üretim tesisinin inşaatına başladık. Toplam yatırım tutarı yaklaşık 2 milyar dolar. 2017’nin ilk çeyreğinde iplik üretimine başlarız.”