18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Çanakkale Köprüsü’nden sonra enerji için de geliyor

Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK E&C Genel Müdürü Jason Jaehyun Ahn “Türkiye’yi enerji ticaret merkezi yapacak projelerde yer almak istiyoruz” dedi.

30 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çanakkale Köprüsü’nden sonra enerji için de geliyor

SK E&C olarak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımını üstlenen ortak girişim grubu içinde yer aldıklarını hatırlatan Ahn “Türkiye, 2000’li yılların ortalarından beri altyapı hamlelerine devam ediyor. Ayrıca, jeopolitik durum, yatırım teşviki, nüfus yapısı ve kolaylaştırıcı politikalar, hala birçok yabancı yatırımcıyı cezbediyor. Türkiye pazarı kesinlikle yatırım yapılabilir ve biz buraya daha fazla para yatırmaya hazırız” dedi.

TÜRKİYE CAZİP

Ahn, SK E&C’nin uluslararası yatırım bütçesini ülkelere göre dağıtmadıklarını dile getirerek “Bütçe dağılımı konusunda öncelik verdiğimiz projeler bulunuyor. Bu projelerin fizibl olup olmaması gibi kriterlere göre durum değişiyor. Türkiye’nin birçok kârlı ve fizıbl projeye sahip olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Türkiye’de yenilenebilir enerji alanında aktif bir şekilde yer almayı planladıklarını belirten Ahn “Türk enerji piyasasına çok yabancı değiliz, daha önce Tufanbeyli Santrali’nin yapım işinde de yer aldık. Türkiye ekonomisinin potansiyeline inandığımız için yatırım fırsatları arıyoruz” diye konuştu.