27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Yeni evlenenlere devlet desteği

Çeyiz devlet desteği ödemesi ne kadar? 2018 Çeyiz hesabı nedir nasıl başvurulur? Başvuru şartları neler?

24 Şubat 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yeni evlenenlere devlet desteği

Ekonomi paketiyle çeyiz desteğinin yüzde 20'den 25'e çıkarılmasının ardından azami katkı da 5 bin liradan 7 bin 500 liraya yükseldi.Hükümet, bu yıl yeni evlenecek gençlere 64 milyon liraya yakın çeyiz desteği verecek. Ekonomi paketiyle çeyiz desteğinin yüzde 20'den 25'e çıkarılmasının ardından azami katkı da 5 bin liradan 7 bin 500 liraya yükseldi.
 
ÇEYİZ DESTEĞİNDEN 40 BİNİ AŞKIN KİŞİ YARARLANDI

 
Çeyiz hesabı, evlenmek isteyen ancak maddi sorunlar nedenlerle bunu erteleyen gençlere kapı açtı. İki yıl önce yaşama geçirilen uygulamaya gençler büyük ilgi gösterirken, yararlananların sayısı 40 bini geçti. Hesabı 24 yaşını doldurmamış ve hiç evlenmemiş Türk vatandaşları ve mavi kartlılar açtırabiliyor. Çeyiz hesabına ilişkin en çok merak edilen soruların yanıtı şöyle:
 
ÇEYİZ DESTEĞİNDEN YARARLANMANIN ŞARTI
 
Bankalarda TL cinsinden çeyiz hesabı açanlara asgari 3 yıl sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapmaları durumunda devlet katkısı ödeniyor.Sabah'ın haberine göre, yasal düzenleme ile devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 25'ini geçemeyecek. Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak.