19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cunda Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçesinde 350 fore kazık üzerine yapılan Cunda Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşıldığını bildirdi.

AA24 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cunda Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uğur, köprünün inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Uğur, burada yaptığı konuşmada, Ayvalık ilçe merkezinden Cunda ve Lale adalarına internet, su, kanalizasyon hatlarının çekilmesi çalışmalarında son viraja girildiğini belirtti.

Köprünün Lale Adası bölümüne yeni bir kanalizasyon terfi merkezi yapıldığını ifade eden Uğur, şunları kaydetti: "Mevcut hatları yeni hatlara bağlamak için mutlaka terfi istasyonunun olması lazım. Sular kesilmeden, kanalizasyon hattında herhangi bir aksaklık yaşanmadan bu çalışmaları tamamlamak istiyoruz. Bu yüzden köprünün hizmete girmesi biraz gecikiyor ama artık sonuna geldik. Cunda Köprüsü altında açılacak kanallarla deniz de temizlenmeye başlayacak. Çünkü köprünün asfaltını atsak bile su, kanalizasyon, telefon, internet nakil hatları çalışmaları nedeniyle zaman zaman köprünün kapatılması gerekebilecek. Bu yüzden de ilk etapta 10-15 günlük bir süreçte köprünün asfaltını atarak, köprüyü trafiğe açarız. Zaten şu anda köprüden yayalar geçiyor. Ama önemli olan köprünün altındaki 4 büyük gözün açılması ve suyun akıntısının sağlanmasıdır. Bu sayede Ayvalık Körfezi de temizlenecek."

Köprü çevresine liman inşaatları da yapılacağını bildiren Uğur, "Köprünün alt kısımlarını halka açıp, buraya kafeterya gibi işletmeler konuşlandıracağız. Bunların yanı sıra hazırladığımız kıyı imar dolgu planlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Ayvalık'ı dünyanın gıptayla izlediği bir turizm merkezi haline getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.