3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Dev ayakkabı mağazaları İstanbul’a alım için geliyor

22 Mayıs’ta kapılarını açacak olan Eksposhoes İstanbul Ayakkabı Fuarı’na ilgi büyük. Fuara gelecek 1.200’e yakın alıcının arasında 100-900 mağazası bulunan 50 tane perakendeci de bulunuyor.

YAŞAR KIZILBAĞ30 Nisan 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Dev ayakkabı mağazaları İstanbul’a alım için geliyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Eksposhoes İstanbul Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı’ 22 Mayıs’ta kapılarını açıyor. Fuara 50’nin üzerinde ülkeden dev alıcılar gelecek. Fuarı düzenleyen EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, gelecek alıcıların 50 tanesinin 100 ila 900 arasında mağazası bulunan alıcılar olduğunu söyledi. Fuarın bu yıl 3’üncüsünü yaptıklarını belirten Demir “Gelen alıcıların otel ve uçak masraflarını karşılıyoruz. Bu yıl 1.200 oda ayırdık. Geçen yıl ise 47 ülkeden 821 elit alıcı gelmişti” dedi. 900 mağazası olan alıcının Rusya’dan geleceğini söyleyen Demir “Alıcılar ağırlıkla yüzde 45 Rusya, Ukrayna ve Türkiye cumhuriyetlerinden olacak. Geri kalanlar ise Afrika ülkeleri, Dubai, Katar, BAE, İran, Irak’tan geliyor. Gelen alıcıların yüzde 90’ı katma değeri yüksek ürünler alıyorlar. Şu anda Rusya’dan sonra en çok ayakkabı ihracatımızı Irak’a yapıyoruz. Üçüncü ülke ise Almanya” dedi.

KALİTEMİZ ARTTI

Fuar için 8 ülkeyi gezdiklerini ayrıca 25 bin davetiye dağıttıklarını anlatan Demir, fuar kapsamında birtakım etkinlikler de yapacaklarını belirterek “Şov niteliğinde tamamen elde yapılan Fatima Gazuma ayakkabılarının yapılış tarzını göstereceğiz. Yine Osmanlı döneminin ayakkabıları olacak. Ayrıca gelen misafirlere İstanbul’u gezdirip turizme katkı sağlayacağız” diye konuştu.Fuara gelenlerin milyon dolarlık bağlantılar kurduğunu da söyleyen Demir “Türkiye ayakkabıda çok hızlı teslimat yapabiliyor. Çok iyi bir kaliteye çıktık. Manisa’dan bile Dolce Gabana’ya üretim yapan firmamız var. Türkiye’nin önü açık. Sektör geçen sene 703 milyon dolar ihracat yaptı. Bu yıl 1 milyar doları geçer” dedi. Demir, fuarı yurtdışına açmayı planladıklarını da belirterek  “Rusya ve Ukrayna’da partnerlik ilişkimiz doğdu. Sektörü Doğu Bloku ülkelerine götürmek lazım” dedi.

Zor ikna olan Rus işadamı fuara geldi alım ofisi açtı

Erkan Demir, fuarın bu hale gelmesi için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Demir “Geçen fuarda Türkiye’ye hiç gelmemiş bir Rus bir işadamını getirdi. Bugüne kadar Türkiye’den hiç alım yapmamış. Çin’den mal alıyordu. Zorla ikna ettim geldi. Bu sene de geliyor. Büyük mal alımı yapıyor. Her üründen 500’er koli aldı. Türkiye’de ayrıca bir de alım ofisi açtı” dedi. Geçen yıl Portekizli bir işadamını da zorla ikna ettiğini anlatan Demir “Whatsapp’tan yazdım. O sırada ABD’ye uçuyormuş. Google Translate’den çevirip yolladım. İkna ettim geldi. Bu yılki fuara ise ekibiyle gelecek” dedi.