19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Emlak Konut’tan Azeri açılımı

Emlak Konut GYO, Körfez dışında Azerbaycan’ı da hedefine aldı. Genel Müdür Murat Kurum “Bölgedeki yatırımcıları Türkiye’de yatırım yapmaya çağırdık. Yatırım fırsatlarının cazipliğini anlattık. Yeni açılımlarımız devam edecek” dedi.

BİROL KELEŞ23 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Emlak Konut’tan Azeri açılımı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, bu yıl ikincisi düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na katılarak İstanbul ve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı. Fuarda Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul’da hayata geçirilen Maslak 1453, Büyükyalı ve Nidapark Kayaşehir projelerinin tanıtımı gerçekleştirildi. Fuarla ilgili bilgi veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye’deki marka projelerin Azerbaycan’daki alıcılarla buluşmasının önemine değindi.

YATIRIMA DEVAM

Türkiye’deki yabancı konut satışlarına bakıldığında Azerbaycan’ın son yıllarda Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile ilk beş sırada yer aldığını söyleyen Kurum “Ülkemizi ve ülkemizdeki yatırım fırsatlarını her platformda anlatmaya özen gösteriyoruz. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yabancı yatırımların birçok coğrafyadan hız kesmeden devam ettiğini görmek; sektörümüze, ekonomimize ve ülkemize olan güvenimizi daha güçlendiriyor” dedi.

AZERİLERDEN DAVET 

Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Kerem Hasanov da yaptığı açıklamada, fuarda Türk şirketlerinin yoğun şekilde yer almasından memnuniyetduyduğunu belirten Hasanov, Azerbaycan’ın TOKİ’ye benzer kurumları olduğunu belirterek, Türk yatırımcılara Azerbaycan’da yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Hasanov “Ülkemize Türk şirketlerinin gelmesini bekliyoruz” dedi.

DÖVİZ SATIN EMLAK ALIN

MURAT Kurum “Dolar yatırım aracı değil. Vatandaş elindeki dövizi bozdurarak gayrimenkul gibi reel ekonomiyi canlı tutacak Türk piyasasına yatırım yapmalı” dedi. Küresel etkilerle 3.4 liraya yaklaşan doların gelecek birkaç ayda artış hızının duracağını dile getiren Kurum, Türkiye’nin de gayrimenkulde her dönemin bölgedeki parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Kurum “Vatandaşlarımız spekülatif hareketlere aldanmasın. En doğru yatırım Türk piyasasına ve gayrimenkul ürünlerine yapılan yatırımdır. Dolar düşüşe geçecek. Yüksek dolar gayrimenkul için bu dönemde alım fırsatı yaratıyor” diye konuştu.