26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Erdoğan sinyali verdi, turizmcileri heyecan sardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasına dönük sinyal gelmesi, turizmcileri sevindirdi. Turizmciler “Bayramda doluluk oranı yüzde 100’e çıkar, 2 milyon kişi seyahat eder” dediler.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan sinyali verdi, turizmcileri heyecan sardı

 

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasına yönelik olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günü gerçekleşecek Bakanlar Kurulu’nu işaret ederek, “Durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur” sözleri turizmciyi sevindirdi. Turizmde 2016’da yaşanan kötü dönemi 2017’de telafi etmeye çalışan turizmciler, uzun süredir beklenti içinde oldukları 10 günlük bayram tatili sinyaliyle birlikte şimdiden yüzde 80’i aşan iç turizm talebinin yüzde 100’ü bulacağı görüşünde birleşti. Tatilin uzamasıyla iç pazarda çok ciddi bir hareketlenme yaşanacağını ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık “Bizce de tatilin uzaması çok yerinde olur. İç pazarda yoğun bir hareketlenme yaşanır. 500 bin civarında Türk vatandaşının turizm tesislerinde konaklama yapacağını düşünüyoruz. 10 günlük tatil içeride çarpraz turizm anlamında da büyük bir hareket sağlayacak” dedi. TUROFED Başkanı Ayık, eş, dost, akraba ziyaretleriyle birlikte deniz-kum-güneş tatilini de ekleyince toplamda 2 milyon kişinin seyahate çıkacağını düşündüklerini ifade etti. 

ÇARKLAR DÖNMELİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının kendilerini çok sevindirdiğini belirten Güney Ege Turistk Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise, turizmde çarkların dönmesinin ekonomiye büyük katkı sağladığının altını çizdi. Bülbüloğlu “Elbette sanayide çalışmanın, ihracatın, üretmenin çok önemli değeri var ama turizmdeki katma değer de çok yüksek. Çarkların sıhhatli dönmesi için iç pazarın kuvvetli olması lazım” diye konuştu.

Rezervasyon için acele edin

Kurban Bayramı tatili için 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da hesaba katarak 6 günlük plan yapan tatilciler ise, tur operatörleri ve otellerde rezervasyon yarışına girerek, yurt içinde rezervasyonların yüzde 80’ini doldurdu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy “Tatil planını erken rezervasyon döneminde yapma fırsatı bulamayan vatandaşlarımız şu anda acentelerimiz kanalıyla rezervasyon yaptırıyor. Şu anda sahil bandında yer alan tesislerde doluluk oranı yüzde 80’leri aşmış durumda Kurban Bayramı ile birlikte doluluk oranının yüzde 100’e ulaşacağı düşüncesindeyiz” dedi.  

YURT DIŞI 199 EURO

Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek de “Fiyat dengesine bakıldığında Ege, Antalya’ya göre avantajlı durumda. Tatile gidecekler acele etmeli otel dolulukları arttıkça fiyatlar da artıyor” dedi. 

Prontotour Genel Müdürü Ali Onaran ise, yurt dışı turlarına ilginin yoğun olduğunu belirterek, “Yurt dışı turlarının yüzde 70’i doldu. Turlar 199 Euro’dan başlıyor” dedi.

OTELLERİN YÜZDE 100’Ü DOLACAK

İç pazardaki son uzun tatilin Kurban Bayramı ile birlikte yaşanacağını ifade eden Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise “Tatilin uzaması bir tarafa Sayın Cumhurbaşkanı’nın sektöre verdiği destek ve turizmin öneminin farkına varılması çok sevindirici. İnsanlara tatillerini planlarken büyük bir rahatlık ve hareket alanı sağlayacak. Kaç kişi tatile çıkar bir şey demek zor olur. Ama otellerdeki doluluk oranının yüzde 100’e varacağını ifade edebilirim” dedi.