25 Aralık 2025 Perşembe / 6 Recep 1447

Erdoğan ve Putin enerji konularını görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü Moskova'da buluşarak Türk Akımı Boru Hattı projesi ve Akkuyu nükleer santralini görüşecekler.

Reuters7 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan ve Putin enerji konularını görüşecek
Açıklama Kremlin tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısı için Perşembe ve Cuma günü Rusya'da olacak.
Moskova'nın Avrupa doğalgaz piyasasında elini güçlendirecek ve Ukrayna üzerinden yapılan enerji sevkiyatını kesecek olan Türk Akımı projesi için anlaşma geçen yıl imzalanmıştı.
 
Son 6 ayda 4'üncü görüşme
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesinin ardından 9 Ağustos'ta St. Petersburg'a giderek Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmüştü. Daha sonra Ekim ayında Enerji Zirvesi için Türkiye'ye gelen Rus lideri Putin, Erdoğan'la Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelmişti. İki liderin bu önümüzdeki günlerde düzenlenecek görüşme ile son 6 ayda 4'üncü zirve gerçekleşmiş olacak.

ÖNERİLEN VİDEO

12 yaşındaki öğrenciden müdüre tüfekli saldırı

Kapat
Video yükleniyor...