27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Eskiden terör yuvası olarak bilenen yerler şimdi cazibe merkezi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör mağdurları için yapılan evlerin inşaatına devam edildiğini belirterek, “Eskiden teröristlerin yuvası gibi bilinen, kurtarılmış bölge olarak adlandırılan hatta onların siyasi uzantılarının yüzde 90’ların üzerinde oy aldıkları yerlerde vatandaş teröristlerin gittiğine seviniyor, bizlere dua ediyor” dedi.

20 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Eskiden terör yuvası olarak bilenen yerler şimdi cazibe merkezi

Devlet olarak üzerine düşenleri yaptıklarını vurgulayan Özhaseki “Vatandaş da bundan son derece memnun. İnşallah önümüzdeki günlerde tüm bu evleri bitirip teslim ettiğimizde hayat normale döner. Oralar çok cazibe merkezi olacak. Orada toprak birçok yerde verimli, ticaret canlı. İnşallah terör bir daha olmazsa o bölge çok huzurlu bir yer olacak” dedi. Bakan Özhaseki, terörün şiddetli olduğu özellikle 7 bölgede evlerin birçoğunun yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini belirtti. Bir kısım inşaatın bittiğini, evlerin teslim edildiğini aktaran Özhaseki “Bir kısımı da 1-2 ay içinde bitecek ve teslimatları yapılacak. Bir kısmı ise en geç yıl sonuna kadar bitmiş olacak ve insanların evlerini vermiş olacağız” dedi. 

YIL SONUNDA BİTECEK

Bakan Özhaseki, bölge halkının gelişmelerden mutlu olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Eskiden teröristlerin yuvası gibi bilinen, kurtarılmış bölge olarak adlandırılan hatta onların siyasi uzantılarının yüzde 90’ların üzerinde oy aldıkları yerlerde vatandaş teröristlerin gittiğine seviniyor, bizlere dua ediyor. Ziyaretler sırasında da benden isteklerini sıralıyorlar. İlk istekleri ise şu; ‘Ne olur buradan gitmeyin, bir daha bizi teröristlerin kucağına atmayın’ diyorlar. ‘Biz açız, sokaktayız, perişanız’ demiyorlar. Orada alınan tedbirler dolayısıyla çok mutlular. Gerek asker, gerekse polislerimiz insanlara merhametle yaklaşıyor. O insanlar da bir daha teröristi görmek istemiyor çünkü onların belasını gördüler.”

Kaç metrekarelik evi yıkıldıysa onu veriyoruz

Bölge halkının kendilerinden hayatın normalleşmesi ve zararlarının tanzimini de istediğini belirten Özhaseki “Bir vatandaş gelip ‘Yaptığınız evden almak istiyorum’ derse ve anlaşma imzalarsa evinin yıkıldığı ilk günden itibaren tüm kira parasını veriyoruz, evinin hasar bedelinin yüzde 12’sini eşya bedeli olarak veriyoruz. Sonra da kaç metrelik evi yıkıldıysa o büyüklükteki evi bedelsiz olarak veriyoruz. Yani bir vatandaşın 100 metrekarelik evi yıkılmışsa 100 metrelik evi bedelsiz veriyoruz, içinin eşyasını veriyoruz, imzasını attığı zaman ise geçmişe yönelik ilk evi terk ettiği döneme kadar geçen süredeki kira bedelini ödüyoruz” diye konuştu.