8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Faruk Özlü: FETÖ temizlendikçe kurumlar güçleniyor

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, FETÖ ile mücadele kapsamında devlet kurumlarında temizlik işlemlerinin hızla devam ettiğini söyledi. Özlü “Toplam 527 çalışan ihraç edildi. Temizlik yapıldıkça kurumlarımız daha da güçleniyor” dedi.

Ercan Baysal24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Faruk Özlü: FETÖ temizlendikçe kurumlar güçleniyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) devlet kurumlarından temizlenme işlemlerinin son hızla devam ettiğini belirtti. Bu kapsamında merkez teşkilatı, KOSGEB, TÜBİTAK, TSE gibi kurumlardan toplam 527 çalışanın ihraç edildiğini belirten Özlü, temizlik yapıldıkça kurumların güçlendiğini söyledi. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle biraraya gelen Bakan Özlü “Temizlik TÜBİTAK’ta devam ediyor. Hata yapmamaya çalışıyoruz sıkı incelemeler yapıyoruz. Diğerlerinin yeni bir bilgi veri ortaya çıkmadığı sürece tamamlandığını söyleyebiliriz” dedi.

TÜBİTAK DÖNÜŞÜYOR

TÜBİTAK’ta yapısal bir dönüşüm gerçekleştirileceğini bildiren Bakan Özlü, daha çok iş yapan ve yaptıran bir kurum haline geleceğini söyledi. Bakan Özlü, “Teknolojinin ticarileştirilmesi kolay değil. Düşündüğümüz TÜBİTAK uygulamacı bir kuruluş olacak. Teknoloji ürettiren bir kuruluş olacak, özel sektöre üniversitelere iş veren bir kuruluş olacak. TÜBİTAK’ın şimdiki yönetimi öncelikli olarak yapısal dönüşümü yapıyoruz” diye konuştu.  Yerli otomobil iş modeli üzerinde çalışıldığını bildiren Özlü, sonuçlara yaklaşıldığını ve kısa sürede seri üretime geçilme hedefi olduğunu söyledi.

BABAYİĞİTİ BEKLEMİYORUZ

“Babayiğiti oturup beklemiyoruz biz çalışıyoruz” tespitini yapan Bakan Özlü “Dünyanın her tarafında otomotiv hikayelerine bakın bizim diğer yerli markalara bakın başlangıçta devletin desteği ve yönlendirmesi vardır. Bir babayiğit çıksın yapsın demeyeceğiz. Küresel bir başarıyı hedeflememiz gerekiyor. Yerli marka otomobil. Türkiye’de üretilen otomobiller bu yıl 1.5 milyon rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Aslında bizim işçimiz bizim ülkemizde ihracat yapıyor. Marka eksikliğimiz var. Biz yerli marka oluşturmak istiyoruz. Türkiye’deki mevcut alt yapı yan sanayi mühendisleri bir otomobili tasarlayıp üretmeye yeterli. Teknik olarak bir problem yok” diye konuştu.

YATIRIMIN TOKİ’Sİ GELİYOR

Üretim reform paketine yönelik çalışmaların yapıldığı ve bunun paydaşlara açıldığını dile getiren Bakan Özlü “Onlar şu anda geri bildirim görüşlerini bildirecekler. Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Bakanlar Kurulu’na sunup Meclise sevk edeceğiz. Yıl sonunu bulur Meclise sevk edilmesi” diye konuştu. Özlü ayrıca, yatırım konusunda sistemi dönüştürmek için bir şirket kurma düşüncesinde olduklarına söyleyerek, bu konuda sorulan bir soruya, “Bunu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türksat gibi düşünün” şeklinde cevap verdi.

SANAYİCİ KAPI KAPI DOLAŞMAYACAK

Sanayicinin arsa sorunu olduğunu dile getiren Bakan Özlü “Sanayicimiz yatırım yapmayı düşündüğünde kazmayı vurup işe başlamalı önceki işleri biz yapmalıyız. Sanayici kapı kapı dolaşmasın” dedi. Konuyla ilgili bir örnek veren Özlü şunları anlattı: “Bir yatırımcı Siirt’te tekstil fabrikası kurmak istiyor. Siirt Valiliğine müracaat edecek. Valilik OSB’de boş alanları değerlendirecek. Bizim tarafımızdan ön değerlendirmenin kabulünden sonra müteahhitlere inşaatı yaptırıyoruz. İnşaat bittikten sonra yatırımcıya makul bir fiyattan kiralıyoruz.”