19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Gebze-Halkalı Hattı’na yoğun ilgi

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı’nda seferler dün itibariyle başladı.

14 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Gebze-Halkalı Hattı’na yoğun ilgi

Sabahın ilk saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş da işe, okula gitmek için banliyö tren hattını kullandı. İlk gününde tren hattını kullanan vatandaşlar zamandan kazandıran trenden oldukça memnun olduklarını ifade etti. Hat, eskiden 185 dakika olan 76 km’lik Gebze-Halkalı arasındaki yolu 115 dakikaya indirirken proje kapsamında birçok istasyonda yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Hatta 2 viyadük, 27 kara yolu, 29 yaya alt geçidi, 21 kara yolu, 12 yaya üst geçidi, 19 nehir geçiş köprüsü ve 60 menfez olmak üzere 170 sanat yapısı yeniden yapıldı. Hattın günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıması bekleniyor. 

ARABAYLA GİDEMEZDİK 

Banliyö tren hattını merak ettiği için bindiğini söyleyen Murat Hamamcı, “Zeytinburnu’ndan gezmeye gittik. Tekrar geri döndük. Merak ettiğimiz için bir bakalım dedik. Daha bakılacak yerler var elbette fakat yine de çok rahatlamış. İnşallah daha iyi olur. Önceki banliyö trenlerinde bir tek Sirkeci - Halkalı hattı oluyordu ve çok kalabalık oluyordu ama bu tren uzun ve çok iyi” dedi. Gezmek için trene binen Recep Elmacı, “Biz bugün tren için gezmeye gidiyoruz. Oraları gezip bakacağız. Başkanımıza teşekkür ederim. Hayırlı olsun, bütün vatana” dedi. 

ÇOK GÜZEL HİZMET 

Tren hattında yolculuk yapan Hüseyin Elevli “Çok güzel bir hizmet. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben Maltepe’ye gidiyorum. Kızım var orada. Kızımın yanına gitmek için iki buçuk üç saatte köprüyü geçemiyorduk. Özellikle trafiğe yakalanırsak daha da berbat oluyordu. Bunun daha önce 50 sene önce yapılması gerekirdi. Yapanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.