20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Gelecek akıllı şehirlerin

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, katıldığı uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2019’a ilişkin, “3 günlük fuar ziyaretleri çerçevesinde 1 milyon kartvizit el değiştiriyor. Bu birliktelik hem sektörümüz hem de sektörümüzün geleceği adına çok önemli” dedi.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Gelecek akıllı şehirlerin

1 MİLYON KARTVİZİT

Kurum, Türkiye’den 206 kuruluşun katıldığı ‘Geleceği Etkilemek’ ana temasıyla Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM 2019 Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılışın ardından konuşan Kurum, takvimler değişse de şehir merkezlerinde yaşarken gayrimenkul sektörünün önemini hiçbir zaman yitirmeyeceğini, o yıllara gelindiğinde de akıllı şehir uygulamalarının öne  çıkacağını ifade etti. Akıllı şehir uygulamalarına ilişkin yerel yönetimlerin hizmet vermeye gayret göstereceğini aktaran Kurum, bu noktada MIPIM’in doğru örneklerin alınacağı çok önemli bir fuar olduğunu vurguladı.  Fuara 100’ün üzerinde ülke, yaklaşık 4 bin yatırımcı ve 500’ün  üzerinde de yerel yönetimin katıldığına işaret eden Kurum, “3 günlük fuar ziyaretleri çerçevesinde 1 milyon kartvizit el değiştiriyor. Bu birliktelik sektör adına çok önemli” dedi. 

YENİ PROJELERİ İNCELEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cannes’te düzenlenen MIPIM 2019’da, İTO tarafından kurulan İstanbul Çadırı’nı dolaştı. Bakan Kurum, Türk firmaların projeleriyle yakından ilgilenerek, yetkililerden bilgi aldı.

12 ÜLKEYE OFİS AÇIYORUZ

Yabancıya mülk edinmeyle alakalı düzenleme yaptıklarını anımsatan Kurum, “Artık fiyatı, Avrupa’yla eş değer ülkelerle aynı seviyeye getirdik. Bugüne kadar da vatandaşlık edinme suretiyle bir milyar 164 milyon liralık gayrimenkul satıldı. Bu da sektörümüz adına önemli bir gelişme. O gayrimenkul satışını iyi yönetebilmek adına da Tapu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı ile koordine halinde 12 ülkede ofis açıyoruz” dedi. Kurum, büyükelçilik ve konsolosluk bünyesinde çevre ve şehir ateşelerinin çalışacağını belirterek, imza sürecinin de tamamlanmasıyla 20 ülkede vatandaşa destek olmak için çalışacaklarını dile getirdi.