26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Girişimciliğin Davos’u İstanbul’da yapılacak

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen ve ‘Girişimciliğin Davosu’ olarak adlandırılan Global Girişimcilik Kongresi (GEC), 2018 yılı mart ayında İstanbul’da düzenlenecek.

YAŞAR KIZILBAĞ12 Kasım 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Girişimciliğin Davos’u İstanbul’da yapılacak

Katar ve İrlanda ile birlikte finale kalarak zirveyi düzenlemeye hak kazaman Türkiye önceki akşam nihai imzayı attı. Protokol imza törenine TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GEC-2018 İstanbul Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Sabancı, Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Kauffman Vakfı Politikalar ve Araştırma Başkan Yardımcısı Dane Stangler katıldı. Kauffman Vakfı desteğiyle 12-15 Mart tarihlerinde İstanbul’da yapılacak zirveye 2 bin 500’ü yurtdışından olmak üzere toplam 10 bin kişilik katılım öngörülüyor.

- Emre Kurttepeli, kongrenin İstanbul’da düzenlenecek olmasının Türkiye için çok büyük bir başarı olduğunu belirterek “Son 6 ayda bizi üzen birçok olay oldu. Zirvenin İstanbul’da olmasını özellikle istiyorlardı. Türkiey’ye dikkat çekmek istiyorlar” diye konuştu.

50 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

l Ali Sabancı “4 günlük bir organizasyon olacak. 2.5 milyon dolarlık bütçesi var. 2018 mart ayına kadar heyecanlı bir süreç bizi bekliyor. 10 bin kişilik bir organizasyon olması nedeniyle girişimcilik dünyasının en büyük organizasyonu niteliğini taşıyor” dedi.

-  Mehmet Büyükekşi “2023 hedeflerine koşarken, adımlarımızı hızlandıracak bir etmen olan girişimciliğin algısını, ülkemizde üst seviyelere taşımak istiyoruz. Şu an Küresel Girişimcilik Endeksi’nde 28. sıradayız. Amacımız daha üst sıralarda yer almak. Beş yıldır inovasyon konusunda etkinlikler yapılıyor. 8-9-10 Aralık’da  düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğimize de en az 50 bin kişi bekliyoruz” dedi.

- Ender Yorgancılar “Türkiye’nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çaresi yok. Dünyayı değiştiren küresel şirketlerin Türkiye’den çıkmaması için hiçbir neden yok. Küresel standartlarda niteliklere sahip gençlerin yetiştirildiği bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Türkiye’den daha çok girişimci çıkarırken bölgenin de en nitelikli girişimcilerini ülkemize çekmeliyiz” dedi.

İstanbul iyi bir seçenek

KAUFFMAN Vakfı Politikalar ve Araştırma Başkan Yardımcısı Dane Stangler “Bu organizasyon İstanbul ve tüm ülke için çok güzel bir deneyim olacak. GEC, Türkiye’nin girişimcilik hikayesini dünyaya anlatan önemli bir etkinlik. Diğer ülkelerle işbirlikleri ve fırsatları yaratmak için bir platform ve aynı zamanda birçok insana ulaşılan bir organizasyon olacak. Bu organizasyon girişimciliği anlamada önemli yer tutuyor. Bu zirve için derin girişimcilik ruhu olan İstanbul’dan daha iyi bir yer düşünmüyorum” dedi.