27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

IDEX 2017’de BMC farkı

BMC, Körfez’in en büyük savunma sanayi fuarı IDEX 2017’de gövde gösterisi yaptı. Türkiye’nin en büyük savunma sanayi şirketi BMC’nin standında sergilenen Vuran, Kirpi ve Amazon ürünleri, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

23 Şubat 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
IDEX 2017’de BMC farkı

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi’de iki yılda bir gerçekleşen IDEX Savunma Sanayi Fuarı’nda BMC rüzgarı esti. 50 ülkeden binin üzerinde katılımcıyı ağırlayan fuarda tüm dünyadan kara ve deniz savunma sanayi devleri buluştu. Türkiye’nin en büyük askeri araç üreticilerinden biri olan BMC’de bu fuarda, mayına karşı korumalı çok amaçlı zırhlı araç ailesinin üyesi Kirpi, Amazon ve Vuran ile birlikte taktik tekerlekli araçlar sınıfında yer alan BMC 245 4x4 5 ton aracını sergiledi. 

STANDA YOĞUN İLGİ

IDEX 2017’de görkemli standında sergilediği araçları ile farkını ortaya koyan BMC, Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk, İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir, Savunma Sanayisi Genel Müdür Yardımcısı Semiha Yaşar’ın da katılımıyla standında üst düzey misafirlerini ağırladı. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Savunma Sanayi Müsteşarımız İsmail Demir, Ukrayna Savunma Sanayisi Devlet Ajansı UKROBORONPROM Genel Direktörü Roman Romanov, Kazakistan Savunma Sanayi ve Havacılık Bakanı Beibut Atamkulov BMC standını ziyaret etti. 

DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA HIZLA iLERLiYOR   

Kuruluşundan günümüze 700’ün üzerinde konfigürasyonda araç (çekici, ağır, orta ve hafif kamyon kamyonet, minibüs, midibüs, otobüs, taktik tekerlekli ve mayına karşı korumalı zırhlı askeri araçlar) yedek parça, motor ve döküm parçaları üretimi yapan BMC, 80’i aşkın ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. BMC, yılda 22 bin adet araç ve motor üretim kapasitesi, 1.000 çalışanıyla dünya markası olma yolunda yenilenen hedeflerine doğru hızla ilerliyor. BMC, bugüne dek, 300 bin adedi geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağladı.

TSK’NIN ENVANTERiNE TAM DESTEK OLUYOR

Vuran 4*4: Monokok tipte zırhlı kabin ve camları, şok emici koltukları, V-şeklindeki alt kısmı, silah istasyonu ve acil çıkış kapağı ile Vuran 4x4, çok amaçlı zırhlı araçlardan oluşan bir ailenin üyesi. Araç, yolcuları için mayına ve balistik tehditlere karşı koruma sağlıyor. Vuran; ön ve arka kamera, otomatik yangın söndürme sistemi, merkezi lastik şişirme özelliği, uzaktan kumandalı otomatik silah istasyonu seçeneği, A/C ısıtma ve soğutma özellikleri ile öne çıkıyor. 

Kirpi 4x4 Ambulans ve Kirpi 6x6: Vuran ile aynı kabin özelliklerine sahip. Monokok tipte zırhlı kabin ve camlar, şok emici koltuklar, V-şeklindeki alt kısım silah istasyonu ve acil çıkış kapağı özellikleri BMC’nin çok amaçlı zırhlı araç ailesinin öne çıkan ortak özellikleri arasında yer alıyor. 

Kirpi: Elektrikli hava bağlantılı çekiş noktaları ve manuel olarak 360 derece dönebilen uzaktan kumandalı opsiyonel zırhlı silah istasyonu bulunuyor. Karartma ve kamuflaj ışığı, NATO çekiş kancası, demiryolu ile taşınma özelliği, opsiyonel arka görüş kamerası ve otomatik yangın söndürme sistemleri Kirpi’yi farklılaştıran diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Amazon: Yolcularına mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı koruma sağlıyor. Aracı farklı kılan özellikleri arasında: Otomatik yangın söndürme sistemi, merkezi lastik şişirme özelliği, patlak yol alabilen lastik özelliği, arka görüş kamerası, karartma ve kamuflaj ışığı gibi özellikleri mevcut.