25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türkiye-İngiltere ticari ilişkileri güçleniyor

BCCT Başkanı Gaunt, İngiliz şirketlerin son aylarda ürün almak için neden Türkiye'yi tercih ettiklerini açıkladı.

AA21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Türkiye-İngiltere ticari ilişkileri güçleniyor
Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, İngiliz şirketlerin dışarıdan temin edeceği ürünleri almak için daha önce Asya'ya gittiğini ancak son 18 aydır kalite, seyahat ve kazanılan zaman gibi sebeplerle Türkiye'yi tercih ettilerini ifade etti.
 
BREXIT TÜRKİYE'YE YARAYABİLİR
 
Dünyanın bir türbülansa girdiğini ve yatırımcıların global anlamda biraz gergin olduğunu dile getiren Gaunt, "Bu güçlü ilişkinin Brexit sonrasında iki ülke arasında oluşabilecek yeni serbest ticaret anlaşmaları ile daha da kuvvetlenmesi muhtemel." ifadesini kullandı.
 
NEDEN TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYORLAR?
 
Gaunt, İngiliz şirketlerin Türkiye'yi tercih etmesi ile ilgili de, ''İngiliz şirketleri dışarıdan temin edeceği ürünleri almak için daha önce Hindistan, Çin, Güneydoğu Asya'ya gidiyordu. Son 18 aydır Türkiye'ye geliyorlar. Çünkü burada daha çok yetenekli insan var. Aynı zamanda Türkiye İngiltere'ye daha yakın, sadece 3,5 saat sürüyor. Burada fiyatlar biraz daha pahalı ama kalite, seyahat ve kazanılan zaman... Bütün bunlar Türkiye'yi daha cazip yapıyor." ifadelerini kullandı.
 
Gaunt, İngiltere'deki bazı medya kuruluşlarının Türkiye hakkında gerçeği yansıtmayan abartılı haberler yaptığını da söyledi.