26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İstanbul trafiği Havaray’lanacak

İstanbul trafiğini rahatlatacak havaray ve yeni metro projeleri için düğmeye basıldı. İBB, İstanbul’da iki ayrı havaray hattı olacağını belirtirken Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosu ile Marmaray’a kardeş geleceği müjdesini de verdi.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İstanbul trafiği Havaray’lanacak

Ülke nüfusunun dörtte birini barındıran İstanbul’un trafik sorununa çözüm arayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yeni ulaşım sistemlerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 2019 sonrası İstanbul’un tamamının metroyla bağlanması hedeflenirken, trafiği havadan rahatlatacak havaray için de düğmeye basıldı. Bu kapsamda İBB, İstanbul Genel ile Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projeleri ve Marmaray’a benzer Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunu ihaleye çıkarıyor.

TRAFİK NEFES ALACAK

Sefaköy’den başlayıp Halkalı’dan geçerek Başakşehir’e gidecek olan havarayın bölge trafiğine nefes aldırması hedeflenirken, projenin 2019’da bitirileceği ifade edildi.

2 YILDA BİTECEK

Marmaray’In bir benzeri olan Kazlıçeşme- Söğütlüçeşme metro hattı için de çalışmalar başladı. Kuruçeşme- Beylerbeyi arasından geçecek olan Boğaz’ın altından geçecek 20 kilometrelik hat için 26 Ekim’de ihalesi yapılacak.  Metro hattının 2 yılda tamamlanması planladığı belirtildi.

Öte yandan İBB, Kabataş-Bağcılar tramvay hattında Seyitnizam ve Zeytinburnu durakları arasındaki 2 kilometrelik kısmı yer altına planlandığını duyururken Başakşehir-Kayaşehir metrosunun 3 kilometre uzatılması projesinin bu ihaleye dahil olacağını da açıkladı.