26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? (Kapalıçarşı 15 Şubat tarihli gram altın fiyatı kaç TL?)

Altın fiyatları, yatırımcısı tarafından takip ediliyor. İnternet üzerinden; 15 Şubat çeyrek altın fiyatları ne kadar? İstanbullu Kapalıçarşı altın fiyatları son durum nedir? soruların yanıtları merak konusu oldu. 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,77 artışla 223,50 liradan tamamladı. Çeyrek altın 365,00 lira, Cumhuriyet altını 1.493,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,77 yükselişle 223,50 liradan işlem gördü. İşte 15 Şubat çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum

15 Şubat 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar? (Kapalıçarşı 15 Şubat tarihli gram altın fiyatı kaç TL?)

 

Çeyrek altın fiyatı son durumu ve İstanbul Kapalıçarşı’da altın fiyatları merak konusu oldu. 15 Şubat gram altın fiyatları ne kadar? 22 ayar bilezik fiyatları kaç TL? soruların yanıtları altın yatırımcıları tarafından takip ediliyor. Altının gram fiyatı sabah saatlerinde 222,47 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altının satış fiyatı 363,14 lira civarında olurken, çeyrek altın bozdurmak isteyenler 355,14 liradan altınlarını bozdurabiliyor. İşte 15 Şubat çeyrek altın fiyatları….

15 ŞUBAT TARİHLİ ALTIN FİYATLARI

Gram altın 223 lira seviyelerinde! Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 223,3 lira seviyesinde dengelendi. Kapalıçarşı`da çeyrek altın 365 lira, Cumhuriyet altını 1.493 liradan satılıyor. Dün altının ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle artış eğilimini  koruyan gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,37 artışla 222,7 liradan  tamamladı.

Bugüne de yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 09.40  itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,27 artışla 223,3 liradan alıcı buluyor.  Kapalıçarşı'da çeyrek altın 365 lira, Cumhuriyet altını 1.493 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında pozitif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu  dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kazancıyla 1.314 dolardan işlem  görüyor.


AA Finans Analisti İslam Memiş, hafta genelinde dolar varlıklarının  değer kazanmasının, altının ons fiyatını baskı altında bırakırken, altının gram  fiyatındaki düşüşleri sınırladığını kaydetti.

Dün ABD’de açıklanan verilerin beklentilerinin altında kaldığını  anımsatan Memiş, "Avrupa’daki sorunlar nedeniyle bu hafta yükselen dolar endeksi,  açıklanan verilerin olumsuz gelmesiyle geriledi. Dolar endeksinde yaşanan  gerileme, altının ons fiyatının dün toparlanmasına neden oldu." ifadelerini  kullandı.

Memiş, altının ons fiyatında 1.310-1.317 dolar bandının  izleneceğini, gram altında ise 223,50 lira seviyesinin aşılması durumunda  yükselişin ivme kazanabileceğini bildirdi.

Bu akşam piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen uluslararası  kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye değerlendirmesi  ve veri akışının yatırımcıların odağında yer aldığını ifade eden Memiş, ABD ile  Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret müzakerelerinin de altın  fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını vurguladı.

14 ŞUBAT TARİHLİ ALTIN FİYATLARI

Gram altın 222 lira seviyelerinde! Altının gram fiyatı, güne yatay başlamasının ardından 221,7 lira seviyesinde dengelendi. Kapalıçarşı`da çeyrek altın 363 lira, Cumhuriyet altını 1.485 liradan satılıyor.

Dün ons altındaki değer kayıplarının etkisiyle düşüş eğiliminde  hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,10 azalışla  221,6 liradan tamamladı.

Bugüne yatay başlayan altının gram fiyatı, saat 10.05 itibarıyla  önceki kapanışın hemen üzerinde 221,8 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da  çeyrek altın 363 lira, Cumhuriyet altını 1.485 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında pozitif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu  dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,21 değer kazancıyla 1.308,55 dolardan  işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel piyasalarda risk iştahının  artmasının, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke borsalarında yükselişe neden  olduğunu belirterek, borsa ve dolar varlıklarda yaşanan yükselişlerin altın  fiyatlarında sakin seyre neden olduğunu söyledi.

Altın fiyatlarının tekrardan yükselişe geçebileceğini ifade eden  Memiş, "Brexit süreci, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ekonomilerine dair  endişelerin artması, Venezuela gerginliği ve ABD-Çin ticaret müzakereleri  konularında belirsizlik devam ediyor. Bu konular hakkında gelebilecek olumsuz  açıklamalar, yatırımcıların fiziki altın talebini artırabilir. Bugün altının ons  fiyatının 1.305-1.315 dolar aralığında işlem gerçekleştirmesini bekliyoruz."  değerlendirmesinde bulundu.


Memiş, yurt içinde dolar kurundan destek bulan altının gram fiyatının  220 liranın altına sarmakta zorlandığını belirterek, teknik açıdan gram altında  220 liranın destek, 224 liranın ise direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

Bugün Avrupa'da büyüme, ABD'de perakende satışlar ve haftalık işsizlik  başvuruları başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini bildiren  Memiş, ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ile Brexit gelişmelerinin de  yatırımcıların gündeminde olduğunu söyledi.

GRAM ALTIN NEDİR?

Gram altını açıklamadan önce altın nedir, nasıl üretilir bu konulara biraz açıklık getirmemiz gerekiyor. Sözlük anlamı ile simgesi Au olan ve atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element. Doğada az bulunması nedeniyle altının önemi ve değeri büyük olmuştur. Çok eski zamanlardan itibaren para basımında kullanılmaktadır. Altın para basımında kullanılan altın alaşımlarının ayarları ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir.

Türkiye'de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18, ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın; arı ya da saf altındır ve 1000 milyemdir (miligramdır). 22 ayarda gram başına 916 milyem (mg), 18 ayarda 750 milyem, 14 ayarda 583 milyem altın bulunur. Özellikle dışsatım amacıyla kullanılan 21 ayarda ise, 875 milyem altın bulunur. 18 ayarlık altın alaşımları gümüş ve bakır miktarlarına göre ayrımlı renkler alınır. %25 gümüş, yeşil altını, % 12.5 gümüş ve % 12.5 bakır sarı altını, % 0.6 gümüş ve % 19 bakır pembe altını, %25 bakır kırmızı altını oluşturur. Kuyumculuk neolitik çağda doğmuştur. Arkeologların Ur'da, Truva'da, Mykenai'de buldukları mücevher ve heykelcikler o çağa aittir. Altın o çağlardan günümüze kadar önemini yitirmeden gelmiş bir kıymetli madendir ve değer ölçüsü birimlerinden biridir.

İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. (İAR) 1996 yılında kurulmuş olup, ortakları arasında , İSTANBUL ALTIN BORSASI, VAKIFBANK, ŞEKERBANK ve İŞBANKASI bulunmaktadır. Ayrıca yönetim kurulunda T.C. HAZİNESİ, bir üye ile temsil edilmektedir. İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. (İAR) TÜRKİYENİN TEK RESMİ ALTIN RAFİNERİSİ olup, üretmiş olduğu altınlar, başta T.C. Darphanesi ve İstanbul Altın Borsası olmak üzere tüm dünyada kabul görmektedir.

GRAM ALTIN: İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. (İAR)' nin tescilli ürünü ve markasıdır.