10 Ekim 2025 Cuma / 18 RebiülAhir 1447

Kıdem tazminatı zam oranları 2017

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili olarak 13 Temmuz tarihine kadar gelen çözüm önerilerinin metin halinde verileceğini açıkladı

12 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Kıdem tazminatı ile ilgili Bakan Müezzinoğlu'ndan bir son dakika açıklaması geldi.  Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, "13 Temmuz'a kadar paydaşlar kendi çözüm önerilerini yazılı metin halinde verecek" dedi.
 
Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
 

"Bir tarafta işveren var, bir tarafta çalışan var. İkisi arasındaki ortak nokta yüzde 50'lerin üzerini geçtiyse, yüzde 70'e çıkmasına gayret ederiz. Toplumsal ihtiyacç, yüzde 70'i yakaladık, TBMM'e götürürüz orada da biraz daha olgunlaşır. Yüzde 70 üzerinde uzlaşı yakalarsak üzerine gideriz."

TAZMİNAT İÇİN 1 YIL LAZIM

14.11.1988 sigorta girişliyim. 5272 iş günü sigortam yatmış görünüyor. Özel bir temel lisede öğretmenim. 2016 Ekim girişliyim. Şimdi benden apar topar istifamı verip çıkmam isteniliyor. Ne yapabilirim? N. D.

Kıdem tazminatı alabilmek için bir işyerinde en az bir yıl çalışmış olmanız gerekiyor. Yani sizin bu temel lisedeki çalışma süreniz henüz bir yılı doldurmamış.

İstifa ederseniz tazminat hakkınız olmaz. Sizi çıkartırlarsa da sadece ihbar tazminatı ödemeleri gerekir. Eğer bir yılı doldurmuş olsaydınız 1999 öncesinde sigortalı olduğunuz için 15 yıl ve 3.600 gün yazısı alarak istifa eden kıdem tazminatınızı talep ederdiniz. Bir mobbing söz konusu ise ALO 170'e de bildirin.

ÖNERİLEN VİDEO

Rus güçleri Drujkivka'ya saldırdı

Kapat
Video yükleniyor...