26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kış tatiline erken rezervasyon akını

Kış turizmi sezonu için 30 Kasım’a kadar sürecek olan erken rezervasyon dönemi hareketli geçiyor. Turizmciler bu yıl erken rezervasyonda 170 bin tatilci beklerken, Uludağ’da fiyatlar en düşük 172 liradan başlıyor.

ERDİNÇ AKKOYUNLU14 Kasım 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kış tatiline erken rezervasyon akını

Turizm sektörü iç piyasadaki canlılık nedeniyle kış turizminde de önemli bir ivme yakaladı. Geçen yıla oranla yüzde 45 oranında kış turizmi için erken rezervasyon artışı bekleyen turizmiceler geçen yıl 120 bin olan rakamın bu yıl 170 bini geçeceğini düşünüyor. Bu yükselişte 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında iç turizmde yaşanan canlılığın da payı yüksek. 2016 ve 2017’deki kampanyalarla yoğun geçen yaz turizmi nedeniyle, sektör şimdi kış turistindeki artışı da yakalamış durumda. 30 Kasım’a kadar sürecek erken rezervasyon seçeneklerine de yoğun ilgi var. Havaların iyi seyretmesine karşın bu yıl kış aylarında tatil bölgelerinde bol kar yağışı bekleyen turizmciler, cazip fiyatlarla müşterileri cezp etmeye çalışıyor. Şimdiden Aralık ayı ile yılbaşı için iç piyasadan yoğun talep geliyor. Yılbaşını Erzurum Palandöken’de karşılamak isteyenler için 3 günlük fiyatlar kişi başı 200 ile 1.800 TL arasında değişiyor. Erzurum’da aralık ayında kar tatili yapmanın ortalama kişi başı günlük fiyatı ise 500 TL civarında. Turizmciler aralıkta alınacak haftalık Palandöken tatili ise kişi başı 3.000 bin TL’ye varan fiyatlarla satılacağını söylüyor. Tatilcilerin en çok rağbet ettiği yerlerden Uludağ’da ise yılbaşını karşılamanın 3 günlük kişi başı fiyatı 1.900 TL. Bu beş yıldızlı otel için geçerli olan fiyat üç yıldızlı bir otel için ise erken rezervasyonda günlük 172 TL’ye kadar düşüyor. 

TERMALE YOĞUN İLGİ

Eğer erken rezervasyon yapılmazsa, Uludağ’da beş yıldızlı bir otelde 3 günlük yılbaşı tatili 4 bin TL’ye kadar çıkıyor. Öte yandan termal tesisler de havaların soğumasıyla cazibe merkezi haline geldi. Yalova’da fiyatlar 67 TL’den başlarken, Afyonkarahisar’da ise 76 TL’ye termal tesisi erken rezervasyona bulmak mümkün. Yine son dakikaya kalanlar ise bu fiyatların 5-6 katını ödemek zorunda. Erken rezervasyonda gecelik kişi başı fiyatlar, Yalova termal bölgesinde 67 TL,  Kartalkaya’da 110 TL. Aralık ayında geçerli olan bu fiyatların yanı sıra, birçok termal otel hafta içi konaklamalarda ücretsiz geceleme imkanı sunuyor. 

YAZ SEZONU DOLULUK YÜZDE 30 ARTTI

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, turizm sezonu ve otellerdeki doluluk oranlarının her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Bayındır “Bir şey inebilir, en son noktaya geldikten sonra da durup çıkması lazım. Otellerdeki doluluk 2016’da hakikaten dibe vurdu diyebiliriz. Ondan sonra ise bu yıl 2016’ya göre aşağı yukarı yüzde 30’luk artış oldu” şeklinde konuştu. Doluluk oranlarındaki artışın gelirlere yansımadığını belirten Bayındır “Bu bizlerin mecburiyetten yaptığı bir yanlış. Fiyatları yavaş yavaş yukarı çekebiliriz” dedi.