4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Mektebim’den Kars’a 2 okul

Mektebim Okulları, Kars’a iki okul yaptırarak Milli Eğitim’e bağışlayacak. Biri Kars il merkezinde 24 derslikli, diğeri ise Kağızman’ın Karabağ Köyü’nde 4 derslikli olacak okulların protokolü dün imzalandı.

30 Nisan 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Mektebim’den Kars’a 2 okul

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından Mektebim Okulları, Kars’a 2 okul yaptırarak Milli Eğitim’e bağışlayacak. Okullardan biri Kars il merkezinde 24 derslikli, diğeri ise Kağızman’ın Karabağ Köyü’nde 4 derslikli olacak. Okulların yapımına ilişkin protokol dün Kars’ta düzenlenen törenle imzalandı. Protokole Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Vali Rahmi Doğan imza attı.

İYİ ÖRNEKLER ÖNEMLİ

Törende konuşan Bakan Arslan, Kars’ın Kalko ailesinin memleketi olduğunu, dolayısıyla burada yapılacak okulların aile için ayrı bir önem taşıdığını belirterek okulun bir an önce hizmete girmesini beklediklerini kaydetti. Arslan, Ümit Kalko’nun hayırseverlik şapkası altında bir çok yerde benzer yatırımlar yaptığını hatırlatarak “İyi örnekler, her zaman diğer okulların da iyi örnek alması ve kendi standartlarını yükseltmesi adına önemli. Bu konuda bizler üzerimize düşeni yapacağız” dedi. Arslan, Kars’ta okullaşma oranının artırmak istediklerini ifade ederek “İlimizdeki okullaşma oranını artırmak, derslik sayısını artırmak, derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürmek adına ciddi bir gayretimiz var. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na müteşekkiriz” dedi.      

KARDEŞ OKUL OLACAK

Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko ise atalarının büyüdüğü yere okul yapmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, yatırımları devam edeceğini vurguladı. Kalko, şunları söyledi: “1960´lı yıllarda okuma-yazma bilmeyen ve hayvanları taşıyan kamyonun arka tarafına yorganıyla binip Ankara’ya göçen bir ailenin çocuğu olarak şu anda burada bulunmaktayım. Rahmetli babam okuma-yazma bilmiyordu. Ama hem beni hem de ağabeyimi okuttu. Ağabeyimi profesör yaptı, ben de Türkiye’nin en büyük üçüncü okul zincirinin sahibi konumundayım. Atalarımızın doğup büyüdüğü yer olan Kars’a ve köyümüz olan Karabağ’a okul yatırımı yapmak bizim için çok anlamlı. İnşallah bu yatırımlarımıza gücümüz yettiği kadar devam ettireceğiz. Yaptıracağım okullarla Mektebim Okulları’nı kardeş okullar yapıp her türlü desteği devam ettirerek çok güzel bir proje okulları yapmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçlerde daha sık Kars’a geleceğim. Tarihi Kars, çok güzel bir şehir.”

KATKIDAN MEMNUNUZ

Vali Rahmi Doğan ise daha önce bir holdingin okul yapmak için geldiğini hatırlatarak “Bugün Mektebim Okulları 2 okul için geldi. Eğitim-öğretime yapılan katkıdan dolayı memnunuz” diye konuştu.

Yurt dışında okul açıp ülkemizin ismini karalayanlara inat

Bakan Arslan, Mektebim Okulları’nın, sadece Türkiye sınırları içerisinde kalmayıp yurt dışında da Türkiye’yi başarılı şekilde temsil edeceği yönündeki inancını dile getirerek “Özellikle kötü amaçları doğrultusunda dışarıda okul açıp ülkemizin isminden yararlanılıp gün sonunda ülkemizin ismini karalayanlara inat, inşallah bayrağımızı çok daha 

yüceltecek, ülkemizin itibarını dışarıda çok daha yükseltecek katkılar verecek. Bu anlamda bu sorumluluğu yerine getirdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.      

350 bin akıllı tahta dağıtıldı

Bakan Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı ile başarılı çalışmalar yürüttüklerini, çok güzel iş birlikleri kurduklarını belirterek “Herkesin malumu Fatih Projesi’nin başlangıcı özellikle bakanlığımızın destekleri ve Evrensel Hizmet Fonu’ndan kaynak aktarmasıyla başlatıldı. Bugün 350 bine yakın bir bilişim tahtayı dağıtmış durumdayız. 10 binin üzerinde okula geniş bant internet Bakanlığımız tarafından yapıldı” dedi.