20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası toplantı sonucu faiz ne oldu?

Piyasaların gözü Merkez Bankası faiz kararına çevrilmiş durumda. Analistler Merkez Bankası'ndan 250-275 baz puanlık bir indirim bekliyordu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının altıncısı yarın gerçekleştirilecek. Ekonomistler, temmuz ayındaki güçlü faiz indiriminin ardından bu ayki toplantıda da politika faizinin 250-275 baz puanlık düşüşle yüzde 17-17,25'e indirileceğini tahmin ediyorlardı. Merkez Bankası faiz indirimi kararını açıkladı.

12 Eylül 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası toplantı sonucu faiz ne oldu?
Merkez Bankası toplantısı saat kaçta? Merkez Bankası faiz indirirse dolar ne olur? sorularının yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyordu. Enflasyonda devam eden düşüş Merkez Bankası'nın faiz indirimi için gerekçe oluştursa da uzmanlar bankanın temkinli indirim yapması gerektiğini açıklıyorlar. Bugün gözler Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararına çevrilmişti. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.
 
MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRDİ
Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 325 baz puan düşürerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çekti. 
 
 
 
 
PARA POLİTİKASI KURULU NEDİR?
Para Politikası Kurulu (PPK), enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, para politikası kararlarının alındığı organdır.
 
PPK, Başkan (Guvernör), Başkan Yardımcıları, Banka Meclisi üyeleri arasından seçilecek bir üye ve Başkanın önerisi üzerine müşterek kararla atanacak diğer bir üyeden oluşur.