26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Meydanı simsarlara bırakmayız

Başkan Erdoğan, AK Parti’nin Genişletilmiş İl Toplantısı’nda finansal saldırıyı ranta çevirerek fahiş zam yapan ve stokçuluğa yönelen fırsatçıları uyardı: Haksız kazanç elde etmek isteyen simsarlara asla meydanı bırakmayacağız.

15 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Meydanı simsarlara bırakmayız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada stokçuları ve zam yapanları uyardı. “Simsarlara asla meydanı bırakmayacağız” diyen Erdoğan stokçulara baskınlar düzenleyeceklerini açıkladı. “Birileri fırsattan istifadeyle milletimizin kafasını bulandırmak, moralini bozmak için bir sürü yalan yanlış haberleri ortalığa yayıyor” diyen Erdoğan, stokçuların ortaya çıktığına dikkati çekti. Erdoğan, “Bu stokçulara gereken cevabı gerek İçişleri gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığımız verecek. Buralara baskınlar yapmak suretiyle ‘Sen stokçuluk mu yapıyorsun, gel bakalım bunun bedelini öde’ Bunlara bunun fırsatını vermeyeceğiz. Çünkü stokçuluk Türkiye’de benim normal esnafımı ciddi manada sıkıntıya düşürüyor” dedi.

TEĞET GEÇECEK

Okul kitaplarının basılamadığından sağlık ve ilaç hizmetlerinin aksayacağına kadar pek çok dedikodunun üretildiğine işaret eden Erdoğan “Okul kitapları meselesini Bakan’ımla görüştük. Bu ülkede çözülemeyecek bir şey yok. Herkes kendini aldatıyor. Burası bir kabile devleti değil. Bizde artık sistem oturmuş vaziyette. Biz döviz möviz, dolar molar bunların hepsini aşacağız. Çok fazla yok, Allah’ın izniyle 2019 bu noktada başka olacak. Şu anda bizim imkanlarımız bize yeterli ama istiyoruz ki bu süreci daha rahat geçelim. Olay bu. Bunu da başaracağız. Onun için görüşmelerimiz var. Şu anda birçok liderle oturup konuşuyoruz. Burada da önemli adımları atacağız” dedi.

Ne okul kitaplarında ne sağlıkta ne ilaçta ne de diğer hizmetlerde sıkıntı olduğunu belirten Erdoğan “Böyle bir şey yok. Devleti bu tür manipülasyonlarla köşeye sıkıştırarak haksız kazanç elde etmek isteyen simsarlara asla meydanı bırakmayacağız” diye konuştu. Erdoğan “Bu dönemi her alanda millileşme hamlesini güçlendirme olarak değerlendireceğiz. Diğer krizde ne demiştik... Bizi teğet geçecek demiştik. Şimdi de inşallah aynı şey olacak” dedi.

MİLLET UNUTMAYACAK

Türkiye’ye saldıranların 24 Haziran seçimlerinden umduğunu bulamadığıın hatırlatan Erdoğan Bunun üzerine milletimizin ekmeğine, yani ekonomimize göz dikecek kadar alçaldılar. Allah’ın izniyle biz bu oyunu da bozarız, mutlaka da bozacağız. Türkiye’yi dövizle, faizle, enflasyonla dize getirebileceklerini sananlar, bu milleti hiç tanımıyor demektir, bunu böyle bilelim arkadaşlar. Bu millet en zor zamanında, Çanakkale’de yedi düveli hallaç pamuğu gibi atmış, Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla tamamlamış bir millettir” dedi.

Başkan Erdoğan “Türkiye çok yakında bu dalgayı aşacaktır ama fırsatçılık yapanları da fedakarlık yapanları da unutmayacaktır” dedi.

SABIR SAFHASINDAYIM

Erdoğan, faiz artıran Merkez Bankası’na ise “Sabır safhasındayım” sözleriyle seslendi.  Merkez Bankası’nın önceki gün yüksek oranda faiz artırımına gittiğini hatırlatan Erdoğan, “Diyor ya ‘Bağımsızlık’, hadi buyur bağımsızlık. Şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar. Çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz. Sadece bir kur manivelasıyla bir ülke terbiye edilemez.” dedi. Faizi yöneticilerin belirlediğini ancak enflasyonu yöneticilerin belirlemediğini dile getiren Erdoğan Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinin tutmadığını da belirterek “Bu gerçekleri şimdi ekimde göreceğiz” dedi.

Hazine’nin ‘altın sertifikası’ için gurbetçiye çağrı yaptı 

Erdoğan vatandaşlara “Paranıza güvenin, TL’ye geçin” çağrısını yineledi. Erdoğan gurbetçilere ise “Hazinemiz kamuya ilave gelir sağlayacak altın ve Euro tahvilleriyle kira sertifikaları gibi yeni araçlarını devreye soktu. Tüm vatandaşlarımızı özellikle Avrupa ve diğer ülkelerde yaşayan kardeşlerimizi bu imkanları değerlendirmeye davet ediyorum” diye seslendi. “İhracat ve ithalatla işi olmayan hiç kimsenin dövizle işi olmamalıdır. Vatandaşlarıma sesleniyorum, paramıza, paranıza güvenin” diyen Erdoğan, “Tüm tasarrufların dövizden Türk Lirası’na ve kendi paramızla değer biçilen finans araçlarına yönlendirilmesi gerekli. ‘Yastıkaltının ekonomiye kazandırılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Doların 7 liraya yükseltilmesi ekonomik terör

Başkan Erdoğan ağustosta doların 7 liraya yükselmesini ‘ekonomik suikast’ olarak nitelendirdi. “Açık konuşmak gerekirse yıl başında 3.8 olan, haziranda seçimlerin ertesi günü 4.6’yı bulan döviz kurunun yükselişini buraya kadar anlayabilirdik” diyen Erdoğan, seçim öncesinin belirsizlikleri sebebiyle böyle bir kıpırdanma olabileceğini söyledi. Ancak daha sonraki gelişmeleri aynı hüsnüniyetle değerlendiremediklerini vurgulayan Erdoğan “Dövizin ağustosta bir anda 7 liraya kadar yükselmesi başlı başına bir ekonomik suikast girişiminin delilidir. Öyle ya ağustos ayında bu ülkede ne siyasi istikrarsızlık yaşandı, ne harp oldu, ne başka herhangi bir fevkaladelik görüldü. Amerikan yönetiminin ülkemizin egemenlik haklarına açıkça saygısızlık olan taleplerine cevap vermedik diye böyle bir sonucun ortaya çıkması, meselenin tamamen siyasi olduğuna işaret ediyor.”

Şikayet edin gereğini yapalım

Alım satım ve kiralama gibi hizmetlerde TL zorunluluğu getirdiklerini hatırlatan Erdoğan bu işlemlerde döviz talep edenlerin ilgili merciye şikayet edilmesi çağrısında bulundu. Erdoğan, “Gereği neyse yaparız. Burası Türkiye ve Türkiye’de de artık Türk Lirası geçerlidir.. Sen elektrik parasını dövizle mi ödüyorsun? Öyle 25 kuruşa simit yok. Gereği neyse bu yapılacak” ifadesini kullandı.