27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

MÜSİAD’dan ‘Batı Balkanlar’ açılımı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Makedonya, Arnavutluk ve Kosova ekonomi odaları arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla iyi niyet protokolü imzalandı.

23 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
MÜSİAD’dan ‘Batı Balkanlar’ açılımı

MÜSİAD ve Makedonya Ekonomi Odası tarafından Üsküp’te düzenlenen Türk-Balkan İş Forumu’nun ardından düzenlenen imza törenine MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Makedonya Ekonomi Odası İcra Direktörü Jelisaveta Georgieva, Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerxhaliu ve Arnavutluk Ekonomi Odası Başkanı Nikolin Jaka katıldı. Nail Olpak, burada yaptığı açıklamada, bölgedeki ticaret, ekonomi ve sanayi odalarının düzenlenen Türk-Balkan İş Forumu’na katılımının önemine işaret ederek, “Bu MÜSİAD’ın bölgedeki etkisinin başladığının göstergesidir” dedi.   

MAKEDONYA ŞUBESİ AÇILDI

MÜSİAD, geçen ay Johannesburg, 2 hafta önce de Karlsruhe’de yaptığı açılışlardan sonra, şimdi de Makedonya şubesini açtı. Küresel rekabette bölgesel işbirliğinin öneminin artacağının altını çizen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Türkiye ve Makedonya’nın, ortak geçmişin ve coğrafi yakınlığın getirdiği avantajları kullanarak bu işbirliğini ileriye taşımak için çalışmak istediklerini vurguladı.

Olpak “15 Temmuz sonrasında etkinlik ve çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğimizi söylemiştik. Nitekim daha fazla çalışarak yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.