19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Musul’da kavga enerji paylaşımı

Türkiye’yi Musul operasyonundan uzak tutmanın gerekçesi netlik kazandı. Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olan Musul’da Türkiye ‘enerji paylaşımı’ nedeniyle istenmiyor.

Ercan Baysal26 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Musul’da kavga enerji paylaşımı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Enerji Meclisi Başkan Vekili Alpay Ünal, Musul’daki operasyonlarda Türkiye’nin istenmediğine dikkat çekerek “Musul’daki petrol ve doğalgaz kaynaklarının paylaşımı noktasında Türkiye’ye yer vermek istenmiyor. Payı olsun istenmiyor. Oradaki kaynaklar çok zengin. Ekonomik anlamda getirileri yüksek. Öyle olursa Türkiye’ye katkı sağlar ve katkı sağlansın istenmiyor” dedi.

TARİHTEN GELEN BAĞIMIZ VAR

Musul ile tarihten gelen bağımız olduğunu vurgulayan Ünal “Anlaşmalarda geçen bazı hususlar var. Orada bir kaynak var ve bunun paylaşımı söz konusu. Petrol, doğalgaz olarak. Cumhurbaşkanı’mızın da sözü var ‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok’ diye. Eğer bizim geçmişten gelen bir hakkımız varsa almamız lazım. Ama ABD’nin almamızı istediğini düşünmüyorum” dedi. Ünal, Türk Akımı’nda da geç kalındığını söyledi.