26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Otomatik BES’teki birikim 500 milyon liraya yaklaştı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) otomatik katılım sayesinde 6 ayda yaklaşık 490 milyon liralık fon birikimi sağladıklarını söyledi.

19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Otomatik BES’teki birikim 500 milyon liraya yaklaştı

Şimşek, otomatik katılım uygulamasının mevcut bireysel emeklilik sistemine bu yılın ocak ayında entegre edildiğini hatırlatarak, bu kapsamda ilk etapta bin ve üzeri çalışanı olan özel sektörün sisteme dahil olduğunu belirtti. Sisteme 1 Nisan’dan itibaren 45 yaş altı kamu çalışanları ile 250-1.000 çalışanı bulunan özel sektörün de dahil olduğunu ifade eden Şimşek, bu kapsamdaki çalışanların 2 aylık cayma süresinin 15 Haziran’da dolduğunu hatırlattı.Uygulama ile Türkiye genelindeki 2 milyon kamu çalışanının BES’e otomatik katıldığını anlatan Şimşek, memurlarda cayma oranının 7 Haziran itibarıyla yüzde 45 olduğunu kaydetti. 

6.8 MİLYON KATILIMCI VAR

Bireysel emeklilik sisteminde katılımcı sayısının 6.8 milyon kişiye, fon tutarının ise verilen devlet katkısıyla toplam yaklaşık 69 milyar liraya ulaştığını anlatan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, otomatik katılım sistemi sayesinde de 6 ay gibi kısa bir sürede 490 milyon liraya yakın fon birikimi sağladıklarını ifade etti. Mehmet Şimşek “Cayma oranları şu an için istediğimiz gibi gerçekleşmese de toplam fon tutarı önemli bir rakama ulaşmıştır” diye konuştu.