5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Piri cepten tarih anlatacak

Tarih turları, sesli olarak Piri adıyla cep telefonu uygulaması oldu. İş Bankası sponsorluğundaki uygulama ile İstanbul’u gezenler şehrin hikayesini dinleyebilecek. Sırada Edirne ile Kars var.

ERDİNÇ AKKOYUNLU1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Piri cepten tarih anlatacak

İstanbul’un tarihi anlatımı sesli cep telefonu uygulaması Piri adıyla Google Play ve Apple Store’deki yerini aldı. Rehber Saffet Emre Tonguç’un İstanbul’u anlatımı Türkiye İş Bankası’nın sponsorluğunda hayata geçti. POİ Labs tarafından çekimleri 1 yılda gerçekleştirilen ‘Piri sesli yürüyüş uygulaması’ başta İstanbul’u merak edenler olmak üzere görme engelli seyahat severlerin de en önemli rehberi olacak. Piri, İş Bankası kredi kartı markası Maximum kullanıcıları tarafından ücretsiz indirilecek. Projenin İstanbul için başlatıldığını ama yakında Anadolu için de yaygınlaşacağını belirten İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen “Bir taraftan müşterilerimize değer yaratalım, onlara uçtan uca ideal bir müşteri deneyimi yaşatalım stratejisini takip ederken, bir taraftan da girişimcilerle işbirliği yaparak bu yaratılan değeri katlamayı, genişletmeyi amaçlıyoruz” dedi. Uygulamayı geliştiren POI LabsÜrün Direktörü Çağlar İşçioğlu “Piri’yi gezmeyi, keşfetmeyi sevenler için tasarladık” derken, Tonguç ise, “İstanbul’un hiç bilinmeyen hikâyeleri var...  Piri’yi cep telefonuna indiren herkes sanki ben yanlarındaymışım gibi İstanbul’u keşfedebilecekler” diye konuştu. 

ANADOLU DA GELİYOR

Piri’yi cep telefonuna indiren kullanıcılar Karaköy, Tarihi Yarımada, Cihangir-Çukurcuma ve Galata-Beyoğlu’nu kapsayan İstanbul turlarını Tonguç’tan dinleyecek. Edirne, Konya, Kars ve Kapadokya’dan oluşan Anadolu turları da önümüzdeki günlerde tarihçi Ali Canip Olgunlu’nun anlatımıyla Piri kullanıcıları tarafından indirilip kullanılabilecek.