8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Sabancı Holding’den birlik beraberlik mesajı

Sabancı Holding, Cumhuriyet Bayramı için birlik ve beraberlik mesajları içeren bir kampanya hazırladı. CEO Kurtul “Türkiye 15 Temmuz’da uçurumun eşiğinden döndü. Bu yıl 29 Ekim daha farklı anlamlar içeriyor” dedi.

YELDA ŞUMNULU28 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sabancı Holding’den birlik beraberlik mesajı

Sabancı Holding, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne ve değerlerine olan inancıyla birlik ve beraberliğe verdiği önemin altını çizdiği bir kampanyaya imza attı. Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul “İlk cumhuriyet kampanyamızı 2014 yılında yapmıştık. Bu yıl ‘Birlikten cumhuriyet doğar’ dedik. 29 Ekim çok daha farklı anlamlar ifade ediyor. 15 Temmuz’da Türkiye uçurumun eşiğinden döndü. Halkımız demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktı. Bizi bugünlere getiren Atatürk ve arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün de kampanya ile ilgili şu bilgileri verdi:

SAKIP AĞA’NIN ÖĞÜTLERİ

“Sabancı’yla cumhuriyetin örtüşen pek çok değeri var. 2014 ve 2015 kampanyamızda İstiklal Marşı’nı kullanmıştık. Sabancı olarak bazı şeyleri biraz daha sahiplenmemiz gerektiğini düşündük, bu yıl bayrak temasını seçtik. Kampanya ve ilan metni merhum Sakıp Sabancı’nın ‘İşte Hayatım’ adlı kitabında gençliğe 10 öğüdünden esinlenerek hazırlandı. Engelli dostu prodüksiyonla hazırlanan film, işaret dili anlatımına da sahip. Sabancı Topluluğu’nun kadına verdiği önemden hareketle de filmde bir kadın dış ses kullanımı yapıldı. Bu filmle, Sanatçı Hümeyra ilk kez bu dublaj çalışmasında yer almış oldu.”

Filmde Kurtuluş Savaşı’nın ardından şartların oldukça güç ve her şeyin aslında pamuk ipliğine bağlı olduğu bir dönemde cumhuriyetin kurulduğu bayrak dokumayla anlatılıyor. Sabancı Holding’in temelleri de Hacı Ömer Sabancı’nın 1925’te pamuk ticareti yaparak atılıyor.

2017’de ekonomi daha iyi olacak

Sabancı Holding CEO’su Kurtul, 2017’de daha iyi bir ekonomi beklediklerini belirterek “Büyümeyi bütçemizde yüzde 3.5 aldık. Büyümeye 2017’de iç tüketim ve kamu harcamaları destek olacak. Aslında büyümede doğru model özel yatırımlar+tasarruf+ihracattır. Avantajımız bütçe dengelerimizin iyi ve kamu borcunun GSMH’ya oranının düşük olması. Orta ve uzun vadeli hedefler koyabiliyoruz ve hedefe uygun gidiyoruz. Bütçemizde hiçbir revizyona ihtiyaç duymuyoruz” dedi. Kurtul, başkanlık sistemi ile ilgili olarak da “Bizim için modelden çok demokrasi ve serbest piyasa önemli. Çünkü demokratik ortama ve serbest piyasaya sahip ülkeler daha hızlı büyüyor” dedi.