7 Ocak 2026 Çarşamba / 19 Recep 1447

Savunma sanayii yeni pazarlara açılıyor

Milli savunma sanayide ihracat yapılan ülkelere yenileri eklendi.

AA4 Nisan 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Savunma sanayii yeni pazarlara açılıyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, 2017'nin ilk 3 ayında savunma ve havacılık sektörü 370 milyon 274 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektörün ihracatı, geçen yıla oranla azalmasına rağmen ihracat yapılan ülkelerin sayısı arttı.
 
Sektörün en fazla ihracat yaptığı ülke yine ABD olurken, bu ülkeye yılın ilk çeyreğinde 167 milyon 251 bin dolarlık satış gerçekleştirildi. ABD'yi 57 milyon 731 bin dolarla Almanya, 12 milyon 408 bin dolarla İngiltere izledi. Üç ülkeye yapılan ihracat da geçen yıla göre arttı.
 
Bu dönemde, sektörün geçen yıl ihracat yaptığı kimi ülkelere yönelik performansında ciddi artış görülürken, mevcut ülkelere yenileri de eklendi. Geçen yılın ilk çeyreğinde savunma ve havacılık ihracatı yapılmayan ya da çok düşük miktarda olan Ruanda, Filipinler ve Hindistan bu ülkeler arasında yer aldı.
 
Ruanda'ya geçen yılın ilk çeyreğinde hiç ihracat yapılmazken, bu yılın aynı döneminde yaklaşık 10 milyon dolarlık teçhizat satıldı. 2017'nin ilk üç ayında Filipinler'e yaklaşık 4,5 milyon dolarlık, İrlanda'ya 5,2 milyon dolarlık ve Hindistan'a 12 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bahreyn ve Polonya'ya yönelik ihracat geçen yılın ilk 3 ayında yaklaşık 1,5 milyon dolar iken, bu yılın aynı döneminde rakam Polonya için yaklaşık 12, Bahreyn için 7 milyon dolara ulaştı.

ÖNERİLEN VİDEO

Kontrolden çıkan tır eve daldı: Kaza anı anbean kaydedildi

Kapat
Video yükleniyor...