23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Tanzim satış noktaları hangi marketlerde olacak? Tanzim satış yerleri nerelerde var?

Ankara ve İstanbul’da kurulan tanzim satış noktalarının ardından şimdi de tanzim noktaları, spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla marketlerde kurulacak. Tanzim satış noktalarıyla ilgili yapılan bu son dakika haberi vatandaşları, “Tanzim satış noktaları hangi marketlerde olacak?” sorusunun yanıtını aramaya yöneltti. 110 tanzim satış noktasının yanı sıra ayrıca Migros, Carrefoursa, A101, ŞOK ve BIM gibi ulusal market zincirlilerinin toplamda yaklaşık 16 bin şubesine de tanzim satış kapsamında belirli ürün gruplarında ürün tedariki yapılacak. Peki, Tanzim satış yerleri nerelerde var? Tanzim satış noktaları son dakika hangi marketlerde olacak? İşte haberimizin detayları...

27 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Tanzim satış noktaları hangi marketlerde olacak? Tanzim satış yerleri nerelerde var?

Tanzim satış yerleri nerelerde var? Tanzim satış noktaları son dakika hangi marketlerde olacak? Hükümetten speklatif fiyat artışlarının önüne geçmek için bir adım daha atıldı. İşe öncelikler tanzim satış noktaları kurarak start veren bakanlık şimdi marketlerde tanzim satış noktaları kuruyor. Vatandaşlar, “Tanzim satış noktaları hangi marketlerde olacak?” sorusunun yanıtını aramaya yöneldi. Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun Gaziantep ve Trabzon başta olmak üzere Büyükşehir Belediyelerince belediye tanzim satış noktalarının oluşturulmasının yanında birçok dev market zincirlerinde de tanzim satış noktaları kuruluyor. İşte detaylar...

 

 

TANZİM SATIŞI HAKKINDA SON DAKİKA AÇIKLAMASI YAPILDI

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, tanzim satış ürünlerinin hangi marketlerde satılacağıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda yaşanan gıda, yaş meyve ve sebze fiyatlarındaki üretici ve tüketici aleyhine yaşanan spekülatif fiyat artışlarının devlet eliyle üretici ve tüketici lehine regüle edilmesi amacıyla Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun Gaziantep ve Trabzon başta olmak üzere Büyükşehir Belediyelerince belediye tanzim satış noktaları oluşturulmuştur.

 

Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon Büyükşehir Belediyeleri işbirliği halinde yürütülen bu proje kapsamında toplamda 110 tanzim satış noktasına ürün tedariki gerçekleştirilmiştir.

 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Ankara, Sakarya, Balıkesir, Konya, Kayseri, Antalya, İzmir, Kütahya ve Mersin Bölge Birliklerine bağlı 51 Kooperatif tarafından; Projenin başladığı 08.02.2019 tarihinden bu yana Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon Büyükşehir Belediyelerine Domates, Patates, Soğan, Biber, Kabak, Patlıcan, Salatalık, Ispanak ve Elma olmak üzere 9 çeşit ürün sevkiyatı yapılmıştır.

 

 

HANGİ MARKETLERDE TANZİM SATIŞ OLACAK?

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla oluşturulan 110 tanzim satış noktasının yanı sıra ayrıca Migros, Carrefoursa, A101, ŞOK ve BIM gibi ulusal market zincirlilerinin toplamda yaklaşık 16 bin şubesine de tanzim satış kapsamında belirli ürün gruplarında ürün tedariki başladı" açıklaması yaptı. Buna göre artık zincir marketlerde de tanzim satış ürünleri satılacak.

 

16 BİN ŞUBEYE ÜRÜN TEDARİKİ

 

110 tanzim satış noktasının yanı sıra ayrıca Migros, Carrefoursa, A101, ŞOK ve BIM gibi ulusal market zincirlerinin toplamda yaklaşık 16 bin şubesine tanzim satış kapsamında belirli ürün gruplarında Tarım Kredi Kooperatiflerince ürün tedariki yapılmaya başlanmıştır."

 

 

 

İSTANBUL TANZİM SATIŞ NOKTALARI

 

1- Kağıthane Meydanı

 

2- Mecidiyeköy Meydanı

 

3- Avcılar Meydanı

 

4- Kadıköy Meydanı

 

5- Bakırköy Meydanı

 

6- Aksaray Meydanı

 

7- Eminönü Meydanı

 

8- Taksim Meydanı

 

9- Kasımpaşa Kızılay Meydanı

 

10- Beylikdüzü Meydanı

 

11- Bayrampaşa Meydanı

 

12- Bağcılar Meydanı

 

13- Güngören Meydanı

 

14- Sultanbeyli Meydanı

 

15- Sultangazi Meydanı

 

16- Gaziosmanpaşa Meydanı

 

17- Sarıyer Meydanı

 

18- Beşiktaş Meydanı

 

19- Üsküdar Meydanı

 

20- Şirinevler Meydanı

 

21- Kartal Meydanı

 

22- Maltepe Meydanı

 

23- Pendik Meydanı

 

24- Tuzla Meydanı

 

25- Sancaktepe Meydanı

 

26- Ümraniye Meydanı

 

27- Esenler Meydanı

 

28- Esenyurt Meydanı

 

29- Çekmeköy Meydanı

 

30- K.Çekmece Meydanı

 

31- Zeytinburnu Meydanı

 

32- Bahçeşehir 1. Kısım

 

33- Bahçeşehir 2. Etap Metro çıkışı

 

34- Büyükçekmece

 

35- Eyüp Sultan Meydanı

 

36- Ataşehir Örnek Mahallesi

 

37- Beykoz Kavacık Meydanı

 

38- Üsküdar Kirazlıtepe

 

39- Fatih Karagümrük Meydanı

 

40- Bostancı Lunapark

 

41- Pendik Sahil Meydanı

 

42- Halkalı Meydan

 

43- Ümraniye Meydan AVM Otopark

 

44- Ataşehir Meydan

 

45- İstinye İSPARK

 

46- Zeytinburnu AVM

 

47- Alibeyköy Silahtar

 

48- Haliç

 

49- Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi

 

50- Esenler 100. Yıl Mahallesi

 

 

 

ANKARA TANZİM SATIŞ NOKTALARI

 

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu. İlk etapta, Abdi İpekçi Parkı, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Kurtuluş Parkı, Altındağ Ulus Metrosu çıkışı, Altındağ Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Keçiören Kuyubaşı Metrosu çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camisi önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Yenimahalle Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısında olmak üzere 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN DE ALIM YAPILIYOR

 

PTT, internet üzerinden yapılacak tanzim satışlara ilişkin açıklama yaptı.

 

Tanzim satışların, www.epttavm.com'da başlatıldığı belirtilen açıklamada, "PTT'nin internet adresinde yer alan meyve ve sebzeler tanzim fiyatlarıyla satılacaktır. Tüm ürünler PTT Kargo ve Lojistik aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacaktır" denildi.