10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

TEB İnovasyon Haftası’nda geleceği bugüne taşıdı

Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinde Türk Ekonomi Bankası’nın RE-PLAY alanı yoğun ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ziyaret ederek minik sporcularla sohbet ettiği alanda, TEB sporda geleceğin teknolojilerini sundu.

11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
TEB İnovasyon Haftası’nda geleceği bugüne taşıdı

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) inovasyonu ülke gündemine taşıyarak Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyüme sağlaması için bu yıl beşinci kez gerçekleştirdiği Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında, TEB tarafından kurulan RE- PLAY alanında yaklaşık 25 bin kişi sporun geleceğini deneyimledi. 3 gün boyunca ziyarete açık kalan RE-PLAY alanında tüm projeler yoğun ilgi görürken, oyunlaştırılmış projelerle eğlenceli ve farklı içerikler ziyaretçilerle buluştu. RE-PLAY alanında, hem sporcuyu geliştirmeye yönelik teknolojik gelişimler görüldü hem de oyunlaştırılmış çalışmalarla teknolojiler eğlenceli bir ortamda katılımcılara anlatıldı.

ERDOĞAN TEST ETTİ

Türkiye İnovasyon Haftası’nın son gününde İstanbul Kongre Merkezi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, RE-PLAY alanını gezerek, Altınordu alt yapısından yetişen minik sporcularla sohbet etti. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin ağırladığı ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, masa tenisi ve futbol ile ilgili geleceğin teknolojilerini denedi.

İnovasyon Haftası kapsamında sporun geleceğine odaklanan TEB’in oluşturduğu ‘RE-PLAY’de geleceğin spor ve antrenman teknolojilerini yerinde gören Erdoğan, Dijital Tenis, İnovatif Futbol Antrenmanı, T-T-T/İnteraktif Masa Tenisi, Bisiklet Antrenmanı Simülasyonu ve We Are Tennis sanal gerçeklik uygulaması gibi deneyim alanlarını ziyaret etti.

SPORDA SINIR TANIMAYANLAR

İnovasyon Haftası’nın son günü, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Sporda Sınır Tanımayanlar’ paneline, Ironman Dünya Şampiyonası Yarışmacısı Bahar Saygılı, Altınordu Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge, Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş katıldı.