27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

THY, FInal Four’u Türkiye’ye getiriyor

Salı günü THY Euroleague 2016-17 sezonunda Final-Four’a İstanbul’un ev sahipliği yapması için imza atacak olan THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Aycı “Adımızı verdiğimiz ligin kupasının da artık bir Türk takımının kazanmasını istiyorum” dedi.

25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
THY, FInal Four’u Türkiye’ye getiriyor

Avrupalı medya temsilcilerini İstanbul’da ağırlayan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Euroleague 2016-2017 sezonunda Final-Four’a İstanbul’un ev sahipliği yapmaya hak kazanmasını değerlendirdi. Kararın sevindirici olduğunu belirten Aycı “Türk Hava Yolları olarak bizim tek başımıza başardığımız bir şey değil. Başta bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza açtığımızda ilk desteği kendileri verdiler. Gerek Sinan Erdem Spor Salonu’nun hazırlanması konusu, gerek Final-Four’un Türkiye’de yapılmasıyla ilgili olarak ilgili Turizm ile Spor Bakanlığımıza kadar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kadar, aynı şekilde İstanbul Valiliği de dahil olmak üzere hepimizin içinde bulunduğu müşterek katkılarla bu noktaya geldik” dedi.

ARTIK KUPA ALMAK LAZIM

Türkiye’de kupaya uzanabilecek kapa-sitede takımların bulunduğunu dile getiren Aycı “Geçen yıl Almanya’da Fenerbahçe’mizi finalde izledik. Bnim de yönetim kurulu başkanı olarak ilk katıldığım Final-Four oldu. Çok istemiştim bir Türk takımının kazanmasını ve kupanın da Türkiye’ye gelmesini. ‘Türk Hava Yolları Euroleague’ adı bu. Adını verdiğimiz ligin kupasının en az birkaç tanesinin Türkiye’de olması lazım diye düşünüyorum” diye konuştu. Final-Four finaline İstanbul’un ev sahipliği yapması konusunda resmi imzaların salı günü atılacağını belirten Aycı “Salı günü hep beraber kamuoyuna açıklayıp imzayı attığımızda yüzde 100 olmuş demektir ama olması için gerekli tüm çabayı sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.