26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Trump´ın kripto para birimlerini konuşması olumsuz değil

Malta merkezli kripto para birimleri piyasası Binance CEO´su Changpeng Zhao, ABD Başkanı Donald Trump´ın kripto para birimleri hakkındaki yorumlarının 'olumsuz' olmadığını öne sürdü.

DHA23 Temmuz 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Trump´ın kripto para birimlerini konuşması olumsuz değil
CNBC´de yer alan habere göre Trump, geçen hafta resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda kripto para birimlerinin "büyük bir hayranı olmadığını" belirtmiş ve Facebook´un kirpto para birimi Libra´ya da değinerek, Facebook´un finans hizmeti vermek istiyorsa, "ABD´li diğer bankalarla aynı" yaptırım ve kurallara uyması gerektiğini vurgulamıştı.
 
"(Kripto para birimleri hakkında) Trump şu ana kadar henüz olumlu veya olumsuz bir yorum yapmadı. Hatta kripto para birimleri hakkında Twitter´dan paylaşım yapmış olması, ABD Başkanı´nın kripto para birimleri hakkında konuşuyor olması iyi bir şey," diyen Zhao, kendisinin de "en kötü senaryo" olarak yorumladığı ABD´nin kripto para birimlerini yasaklaması durumunda bunun endüstriyi dağıtmayacağını söyledi. Zhao, şunları söyledi:
 
"Kripto para birimleri herhangi bir ülkeye rağmen hayatta kalacak. Bitcoin´i yasaklamak isteyen bütün ülkeler, vatandaşlarının kripto para birimlerine daha fazla yönelmesine sebep oluyor."