10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Turist sayısında 30 milyonu aşarız

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Bu sene turist sayısında 30 milyonu aşmayı hedefliyoruz.

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Turist sayısında 30 milyonu aşarız

2023 hedefimiz 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri. Bu istikamette yürüyeceğiz. Bu bizim için önemli bir hedef” dedi. Katıldığı bir TV programında İstanbul’a bu yıl içerisinde 500 bine yakın Alman turistin geldiğini aktaran Kurtulmuş, geçmişte Alman turistler bakımından iyi bir rakamın bulunduğunu, bunu yeniden yakalamanın mümkün olduğunu belirtti.

ESERLERİN PEŞİNDEYİZ

Kurtulmuş “Ne kadar olumsuz propaganda yapılırsa yapılsın, Alman iç siyasetine ne kadar malzeme yapılırsa yapılsın, Almanlar burayı biliyor. Bu insanlar daha önce Türkiye’ye gelmiş ya da buraya gelen arkadaşlarından duymuş. İnsanların bir bölümü emekliliklerinin bir kısmını Türkiye’de geçiriyorlar. Dolayısıyla Türkiye’yi bir tanımışlıkları var. Türkiye’yi biliyorlar. Dolayısıyla Türkiye karşıtı bu tür söylemler çok fazla etki etmiyor.” değerlendirmesinde bulundu. Batı’dan gelen turist sayısında önemli bir düşüşün olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, “Geçen sene oldu, şimdi toparlıyoruz. Mesela Rus turistlerdeki oran ilk altı aya baktığınızda yüzde 570 artmış ama geçen sene bayağı dibe düşmüştü” dedi.

Kurtulmuş, Türkiye’den kaçırılan eserlerin tek tek takip edildiğini ve Louvre Müzesi’ndeki bazı eserlerin Türkiye’ye getirilmesi için yazışmaların sürdüğünü dile getirerek, 17 ülkede Türkiye’den götürülmüş eserler olduğunu söyledi. Herakles Lahdi’nin getirilmesinin kolay olmadığını ifade eden Kurtulmuş, lahdin İsviçre’de bulunduğunun tespit edildiğini, 5-6 yılda bunun peşine düşüldüğünü ve yazışmalarla ispat edildiğini anlattı.Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş “Önce bir gümrük alanında olduğu tespit edildi, orada ele geçirildi. Tam hafiyelik... İnşallah müzeye konulma törenini yapacağız önümüzdeki günlerde” diye konuştu.