26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Türk Lirası Merkez’in kararıyla güçlendi

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun alt bandı, politika faizi ve üst bandını sabit tutarken, geç likidite faizinde 50 baz puanlık artışla yüzde 12.25’e yükseltti.

27 Nisan 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türk Lirası Merkez’in kararıyla güçlendi

Kararın ardından Türk Lirası ilk tepki olarak dolar karşısında sert değer kazandı. Toplantı öncesi 3.5950 lira civarında işlem gören dolar 3.5610’a kadar geriledi. 

SEANS İÇİ REKOR

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi siyasi denetim altına alma kararı nedeniyle iki gündür baskı altında bulunan dolar günün sonunda ise 3.57’li seviyelerde dengelenirken Borsa İstanbul ise dün yeni rekorunu seans içinde kırdı. Seans içinde 95 bin 38 puana ulaşan Borsa İstanbul, 2. seans sonunda yüzde 0.12 kayıpla günü 94 bin 522 puandan kapattı. Bu arada Merkez Bankası dünkü faiz kararının ardından yaptığı açıklamada enflasyon görünümündeki bozulmayı sınırlamak amacıyla parasal sıkılaştırmanın güçlendirilmesine karar verildiğini, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini duyurdu. Merkez Bankası’nın kararını değerlendiren bankacılar, kararın TL’de anlamlı bir düşüş olduğu bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekerek kararın proaktif olduğunu ve bankanın kredibilitesine destek vereceğine de dikkat çektiler.