27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Deegan: Türkiye’ye güveniyoruz 1 milyar daha yatıracağız

Vodafone’un yeni CEO’su Colman Deegan bugüne kadar 20 milyar lira yatırım yaptıklarını belirterek “Bu yıl 1 milyar lira yatırım daha yapacağız. Türkiye’ye inanıyoruz ve geleceğine güveniyoruz” dedi.

Yaşar Kızılbağ23 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Deegan: Türkiye’ye güveniyoruz 1 milyar daha yatıracağız

Vodafone, Mart 2017-Mart 2018 dönemini kapsayan mali yıldaki yatırım planı ve hedeflerini açıkladı. 6 ay önce işbaşı yapan Vodafone’un yeni CEO’su Colman Deegan Vodafone Arena’da düzenlediği basınla ilk sohbet toplantısında “Türkiye’de en önemli olgunun ‘güven’ olduğunu biliyoruz. Türkiye’ye inanıyoruz ve Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Uzun vadeli bir yatırımcı olarak buradayız ve daha uzun yıllar burada olacağız” dedi. Vodafone’un Türkiye’deki ilk 10 yılında yaptığı 20 milyar TL’lik yatırımı daha da artırmak için çalıştıklarını anlatan Deegan “Türkiye’ye güvenimizin bir kanıtı olarak 1 milyar TL’yi aşkın yeni yatırım yapacağız” diye konuştu.

Türk ekonomisinin temellerini çok sağlam olduğunu belirten  Deegan “Güçlü bir büyüme var. GSMH son 10-15 yılda iki kat arttı” diye konuştu. Deegan, Türkiye’nin son dönemdeki AB ile ilişkileri ve not indirimleri konusunda ise “Biz Türkiye’ye uzun vadeli bakıyoruz ve güveniyoruz. Son iki yılda kârlılığımız 2 kat arttı. İyimserliğimizin temelinde bu yatıyor. Bu bizi heyecanlandırıyor. Başkalarının söylediğiyle ilgili biz yorum yapmayız, biz ekonomik verilere bakıyoruz” dedi. Son 6 ayda birçok ili gezdiğini de belirten Deegan “Türkiye’nin her yerinde fırsatlar eşit dağıtılmış durumda” dedi.

24 MİLYAR VERGİ

Vodafone Türkiye’nin 3 bin 300’den fazla çalışanı ve ekosistemindeki yaklaşık 50 bin kişi ile büyük bir aile olduğunu belirten Deegan, istihdama katkı sağlamaya devam edeceklerini de söyledi. Deegan müşterileri adına devlete 9 yılda 24.1 milyar TL vergi ödediklerini de söyledi.

4.5G’de 10 bin baz istasyonuna ulaştık

Göreve geldiği son 6 ayda yapılan çalışmalara da değinen Deegan “Evrensel Hizmet İhalesi’nde Türk Telekom ile ortak hareket ettik ve kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 1.6 milyar TL’lik ortak yatırım taahhüdünde bulunduk” dedi. Deegan, yapacakları 1 milyar liralık yatırımın bunun dışında olduğunu da söyledi. Deegan Türkiye’nin ilk yerli baz istasyonu ULAK için 250 sipariş verdiklerini de belirterek “4.5G’de 10 bin baz istasyonuna ulaştık” diye konuştu.