10 Ekim 2025 Cuma / 18 RebiülAhir 1447

Borsa İstanbul'a yabancı ilgisi 1,5 yılın zirvesinde

Borsa İstanbul'a yabancı yatırımcı ilgisi son 1,5 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, BIST 100 endeksi de bugün tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

AA25 Nisan 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Borsa İstanbul'a yabancı ilgisi 1,5 yılın zirvesinde
Merkez Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından yayımlanan verilerden hesaplanan Borsa İstanbul'daki yabancı takas oranı, nisan ayındaki yüzde 65,2 ile Kasım 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
 
AA muhabirinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), MKK ve Borsa İstanbul verilerinden derlediği bilgilere göre, yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi stokları 41 milyar dolar seviyesinde seyrederken, aylık işlemlere bakıldığında yabancı yatırımcı yılbaşından bu yana Borsa İstanbul'da 922 milyon dolarlık net alım yaptı.
 
Yabancı yatırımcıların bu yıl özellikle banka hisselerinde net alım tarafında olması, endeks üzerindeki ağırlığı yüksek banka hisselerinin yılbaşından bu yana ortalama yüzde 26 değer kazanmasını sağladı.
 
Borsa yılbaşından bu yana ortalama yüzde 20 kazandırdı
 
Bankacılık sektör hisselerinin lokomotifliğinde ocak ayından bu yana yükseliş trendinde hareket eden BIST 100 endeksi, Mayıs 2013'ten bu yana ilk kez 93.000 puanın üzerine çıkarak rekorunu bu sabah 94.332,89 puana taşıdı. Borsa İstanbul, yılbaşından bu yana yatırımcısına ortalama yüzde 20 kazandırdı.

ÖNERİLEN VİDEO

Yürekleri ağza getiren kaza kamerada

Kapat
Video yükleniyor...