26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

VakıfBank Genel Müdürü Özcan: Ekonomide ilk 10 hayal değil

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan Türkiye gibi derinliği olan bir ekonomi için ilk 10’a girmenin hayal olmadığını söyledi.

YAŞAR KIZILBAĞ24 Haziran 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
VakıfBank Genel Müdürü Özcan: Ekonomide ilk 10 hayal değil

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan “Türkiye’nin 2023 hedefleri, 2 trilyon dolarlık milli gelir, 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başı gelir ve ilk 10 ekonomi arasına girmek… Türkiye gibi derinliği olan bir ekonomi için bunları başarmak hayal değil” dedi. Bu süreçte bankacılık sektörüne de önemli görevler düştüğünü belirten Özcan “Bu nedenle orta ve uzun vadede milli ekonomimizin ihtiyaç duyduğu finansmanın sağlanması, bankacılık sektörünün birinci önceliği olmayı sürdürecek” diye konuştu.

Özcan şunları söyledi. “Türkiye, genç nüfusu, dijitalleşme ve gelişime olan yatkınlığıyla ve teknolojiyi oldukça etkin kullanan bankacılık sektörü ile değişime öncülük etme potansiyeli taşıyor. Biz de bu alanda gerekli adımları atıyor, bankamızı geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. VakıfBank olarak bankacılıktan finansal hizmetlere, sigortacılıktan faktöringe ve finansal kiralama hizmetlerine kadar birçok alanda faaliyet gösteren köklü ve büyük bir grubuz. Geçmişimizden aldığımız güçle Türkiye ekonomisinin yanındaki güç olmaya ve ülkemizin gelişimi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”

64 YILDIR ÖNCÜYÜZ

Özcan “VakıfBank, 64 yıldır Türkiye’de ilkleri hayata geçiren, sektöre yön veren, öncü ve lider bir bankadır. Müşterilerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek, güçlü Türkiye’nin ekonomisine daha fazla destek olabilmek ve VakıfBank’ın gücüne güç katabilmek için bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Bu değişimin ve dönüşümün gereklerini hızla yerine getiriyoruz. Değişerek güçlenecek, güçlenerek büyüyecek, büyüyerek ilerleyeceğiz” dedi.

Ekonomiye 195 milyar destek verdik

“VakıfBank, Anadolu’nun mirası Türkiye’nin gücüdür” diyen Özcan, 957 şube ve 20 binin üzerinde çalışanla hizmet verdiklerini belitti. Özcan “VakıfBank olarak bankamız ve bağlı ortaklıklarımız arasındaki sinerjiyi artırarak konsolide bilançomuzu daha güçlü hale getirmeyi hedefliyoruz. VakıfBank Finans Grubu çatısı altında müşterilerimizin tüm bankacılık ve bankacılık dışı finansal ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Başarılı bir şekilde tamamladığımız 2017 yılının ardından 2018’e de güzel bir başlangıç yaptık. Küresel piyasalardaki zorlu koşullara rağmen, milli ekonomiye destek olmaya devam ettik” dedi. 

PAZAR PAYIMIZ ARTTI

Özcan şunları söyledi: “Yılın ilk çeyreğinde aktiflerimizi yüzde 28 artırarak 282 milyar liraya çıkardık. Nakdi kredilerimiz bu çeyrek yüzde 6.8 oranında artarak 195 milyar TL seviyesini, gayri nakdi kredilerimiz ise yüzde 8.8 büyüyerek 55 milyar TL seviyesini aştı. Nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığı ile milli ekonomiye sağladığımız destek 250 milyar TL’ye ulaştı. .Tüm temel bilanço kalemlerinde pazar payımızı artırdık.”