27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Varlık Fonu'nda yeni dönem

Cumhurbaşkanlığı’nın, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan iki kararla Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nin yapısı da yönetimi de değişti.

13 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Varlık Fonu'nda yeni dönem

Kararlara göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Başkan Vekilliği’ne de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak getirildi. 

SÖNMEZ’E YENİ GÖREV

Şirketin Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Zafer Sönmez atandı. Fon yönetimine özel sektörden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve işadamı Fuat Tosyalı’nın getirilmesi dikkat çekerken, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Yatırım Ofisi Başkanı Selim Arda Ermut ile Prof. Dr. Erişah Arıcan diğer yönetim kurulu üyeleri oldu. Yayınlanan kararda yapılan değişiklikle Türkiye Varlık Fonu AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı’nın Cumhurbaşkanı olacağı, Yönetim Kurulu üyelerinden birinin Cumhurbaşkanınca başkan vekili olarak görevlendirilebileceği bildirildi. Yönetim Kurulu üyeleri ve genel müdürün ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde aranan şartları taşıyacağı belirtilen kararın, bugün itibarıyla yürürlüğe girdiği bilgisi verildi. Bu arada Varlık Fonu’nun Genel Müdürlüğü’ne getirilen Zafer Sönmez, 1974’te Düzce’de doğdu. Kariyerine 1997’de İnterbank’ta başlayan Sönmez, 2000-2003’te Dışbank’ta, 2004’te ise MNG Bank’ta çalıştı. Sönmez, 2005-2010 döneminde ABN AMRO Bank İstanbul Şubesi’nde Portföy Yönetimi ve Kurumsal Bankacılık departmanlarında müdür, 2010-2011’de Royal Bank of Scotland’ın İstanbul Şubesi’nde kurumsal bankacılık direktörü olarak görev yaptı. Malezya’da 2012 ve 2013 yıllarında Khazanah Nasional Berhad’da Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya’daki yatırımlardan  sorumlu Kıdemli Müdür olarak çalışan Sönmez, Ekim 2013’te Khazanah Turkey Regional Office’in kuruluşunda görev aldı. Sönmez, halen Khazanah Turkey Regional Office’teki görevini yürütüyor. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Sönmez, evli ve 1 çocuk babası.