26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Yatırımlar geldikçe Türkiye büyüyecek

Cengiz Holding ve Alarko ortaklığında faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketi MEDAŞ’ın çağrı merkezi Konya’da açıldı. Çağrı merkezinin açılışında konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak “Yeni yatırımlar geldikçe Türkiye büyüyecek” dedi.

ERDİNÇ AKKOYUNLU21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yatırımlar geldikçe Türkiye büyüyecek

Cengiz Holding ve Alarko ortaklığında faaliyet gösteren Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ), elektrik dağıtım faaliyeti gösterdiği 6 ilde 1.8 milyonu aşan müşterisine hizmet edecek yeni çağrı merkezini Konya’da açtı. MEDAŞ’ın Konya’daki yeni çağrı merkezinin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Başkanı Mustafa Yılmaz, Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş yaptı. Açılışta konuşan Enerji Bakanı Albayrak, dağıtım şirketlerinin açacağı 9 çağrı merkezinin 4’ünün açıldığını, kasımda açılışların tamamlanacağını söyledi.

ENERJİ ÖNEMLİ

Albayrak, Türkiye’nin büyümesini desteklemek noktasında enerjiye yatırım yapmak, enerji arz güvenliğini sağlamak, çeşitlendirmek, ucuzlatmak, erişilebilir kılmak ve müşteri memnuniyeti noktasında çıtayı hep yukarı taşımak zorunda olan bir ülke olduğunu söyledi. Elektrik dağıtımı alanında da Türkiye’nin eksiklerinin ne olduğunun farkında olduklarını ifade eden Bakan Albayrak, 21 dağıtım bölgesinde 4 bin kişilik yeni bir istihdam kapasitesiyle teknik destek kabiliyetini artıracaklarını kaydetti.

YATIRIMA DEVAM

Albayrak, şunları söyledi: “Önümüzdeki 5 yıllık planda bugün sektörde ne kadar eksik varsa birçoğunu çözmüş olacağız. Bundan önce 8.8 milyar yatırım yapıldı, 2016-2020 arası 5 yıllık dönemde yatırımlarımızı 18 milyara çıkardık. Büyüyen ekonomimizin artan enerji ihtiyacının altyapı ve kapasite artışını sağlamaya devam edeceğiz.” Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu da, MEDAŞ’ı Özelleştirme İdaresi’nin ihalesinden 2009’da devraldıklarını hatırlatarak “Biz Türkiye’ye hep inandık ve inanmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi. Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’e, 3 bin çalışanı ile hizmet veren MEDAŞ, çağrı merkezinde 150 kişi istihdam edecek. Yeni çağrı merkezi aylık 500 bin çağrıyı karşılayacak. Çağrı süresi 3 saniyeye düşecek.

Konya’da güneşe 1 milyar $ yatırım

Berat Albayrak, Konya Karapınar’da yapılması planlanan Güneş Enerji Santrali’nin 1.000 megavatlık olduğunu, yaklaşık 1.7 milyar kilovat saat elektrik üretileceğini ve 600 binden fazla evin elektriğini karşılayacağını belirtti. Albayrak, 1 milyar doların üzerinde bir yatırım olan santral ihalesinin ise aralık ayında yapılacağını söyledi. Albayrak, “Fotovoltaik teknoloji noktasındaki dünyanın tek güneş tarlası” dedi.