8 Ekim 2025 Çarşamba / 16 RebiülAhir 1447

YEKA ihalesi, Alman medyasında geniş yankı buldu

Alman şirketlerin Türkiye’de baskı altında olduğu yalanını sık sık gündeme getiren Almanya medyası Simens, Türkerler ve Kalyon konsorsiyumunun kazandığı ihaleyi “Türkiye’deki dev ihaleyi Alman Siemens kazandı” başlığı ile duyurdu.

3 Ağustos 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
YEKA ihalesi, Alman medyasında geniş yankı buldu
Türkiye ile Almanya arasındaki sıkıntıların arttığı bir dönemde Türkiye'nin ilk Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini Alman Siemens şirketinin kazanması dikkat çekti. Alman medyası bu gelişmeyi "Türkiye'deki dev ihaleyi Alman Siemens kazandı" sözlerini duyurdu.
 
DWELLE: İHALEYİ ALMAN SİEMENS'İN İÇİNDE BULUNDUĞU KONSORSİYUM KAZANDI
 
DWelle Türkçe, YEKA ihalesini Siemens-Türkerler-Kalyon konsorsiyumunun kazandığını bildirdiği haberinde "Konsorsiyum, 1 milyar doların üzerinde rüzgar tesisi yatırımı yapacak" dedi. "Bin megavatlık rüzgar enerjisi kapasitesi oluşturulması için açılan ihale, Türkiye'nin ilk YEKA ihalesi olma özelliğini taşıyor" sözlerinin kullandığı haberde ihalede yarışan firma sayısının bugün 8'den 2'ye indiği, Çinli Mingyang ile Alman Siemens konsorsiyumları karşı karşıya kaldığı, Çinli Mingyang konsorsiyumunun da 30'uncu tur başlarken ihaleden çekildiği anlatıldı.
 
 

ÖNERİLEN VİDEO

Su kesintileri vatandaşı bezdirdi: Rezil durumdayız

Kapat
Video yükleniyor...