27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Zorluklar bizi yıldıramaz yatırıma devam edeceğiz

Bürokrasinin 15 Temmuz sonrasında büyük oranda değiştiğini ama yatırımlardaki bürokratik zorlukların bir kısmının sürdüğünü söyleyen Ali Ağaoğlu “Zorluklar bizi yıldıramaz. Biz yatırıma devam edeceğiz” dedi.

BİROL KELEŞŞ20 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Zorluklar bizi yıldıramaz yatırıma devam edeceğiz

 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 15 Temmuz öncesinde kendisine büyük zorluklar yaşatan bürokrasinin 15 Temmuz sonrasında büyük ölçede değiştiğini belirterek “Daha gideceğimiz çok yol olduğunu düşünüyorum. Ama biz neticede işadamıyız. Zorluklar bizi yıldıramaz. Önümüzde duvar da olsa onu aşmaya, yıkmaya çalışıyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğiz, yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi. 

2 YENİ PROJE VAR

Uludağ’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Ağaoğlu “Bürokratik engelleri aşarsak inşaatta da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bürokrasinin bir kısmı temizlendi ama daha belediyeler, siyasiler ayağı duruyor”  dedi. Ağaoğlu, temmuzda Yalova’da rüzgar enerjisi santralini, Balıkesir’deki rüzgar enerji santralinin ise sene sonunda devreye gireceğini söyledi. Bu yıl Anadolu yakasında 2 projeye başlamak istediklerini, bunların birisinin de Çekmeköy’de olduğunu anlatan Ağaoğlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin  yapımının devam ettiğini belirterek “Kamu bankalarının yapımı biraz gecikti ancak son dönemde ciddi bir atağa geçildi” dedi.    

Vatandaşlığın katkısı olumlu 

Gayrimenkul sektörüne ve yabancılara konut satışına yönelik vatandaşlık hakkı da getirilen düzenlemelerin Türk ekonomisine de olumlu katkısının olacağını belirten Ali Ağaoğlu “Önümüzdeki dönemde bunların olumlu sonuçlarını alacağız. Yurt dışı ziyaretlerimizde yansımalarını görüyoruz” dedi.  

Düzenlemenin katkısından söz eden Ağaoğlu “Buradaki malı yabancılara satarak ülkede yüzde 100 kalan bir kaynak yaratıyorsunuz. Ülkenin en büyük sorunu cari açık. Dövizin de en kalıcı olduğu alan yabancıya konut satışı. Vatandaşlık hakkı gibi düzenlemelerin gayrimenkul sektörüne ve ekonomimize çok olumlu katkısı oldu ve olacak” dedi.

TRABZON’A PROJE

Ağaoğlu, Bursa’da yatırım yapıp yapmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine, Anadolu’ya açılma projeleri olduğunu, bir iki ilde çalışmaları sürdürdüklerini, ilk projeyi Trabzon’da yapmak istediklerini söyledi. Bodrum’a yaşlı bakım merkezi projeleri olduğunu anlatan Ağaoğlu, üniversite projesi içinse Ataşehir ve Maslak’tan birini düşündüklerini ifade etti.      

TASARRUF ARTACAK

Ağaoğlu, gayrimenkul sertifikasına ilişkin bir soruya karşılık “Bu sertifika insanları tasarrufa yönlendiren, belli bir miktara gelince de yatırıma dönüşecek bir ürün. Sadece konut sektörü açısından değil genel ekonomi açısından da son derece önemli. Tasarruf miktarını da artıracak” dedi.