18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yiğit Group İstanbul’a İmzasını Fortis’le Atacak!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin inşaat sektöründeki en önemli yatırımcılarından Yiğit Group İstanbul’a ilk imzasını Fortis İstanbul’la atacak.

14 Nisan 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yiğit Group İstanbul’a İmzasını Fortis’le Atacak!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin inşaat sektöründeki en önemli yatırımcılarından Yiğit Group İstanbul’a ilk imzasını Fortis İstanbul’la atacak. Yiğit Group’un İstanbul’un gözde iş ve yerleşim merkezi haline gelen Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirdiği Fortis İstanbul, sakinlerine şehrin merkezinde maksimum konfor sunacak.

Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 37 yıldır önemli projelere imza attıklarını söyledi. Yiğit Group’un kendi bölgesinde sektöre kazandırdığı değerleri İstanbul’a taşımak istediklerini anlatan Önder Yiğit, Fortis İstanbul’la bu konuda önemli bir adım attıklarını ifade etti. Yiğit Group olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri tüm projelerin her zaman arkasında durduklarını belirten Önder Yiğit, müşteri memnuniyetinde bölgenin lider şirketlerinden biri olduklarını vurguladı.

Yiğit Group’un inşaat, mimarlık, gıda ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösterdiğini anlatan Yiğit, Vitra ve Villeroy&Boch’un Güneydoğu Anadolu Bölgesi ana bayii olduklarının da altını çizdi. Gıda sektörüne 1995’te Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan Elazığ ve Malatya Et Balık Kurumları’nı alarak giriş yaptıklarını belirten Önder Yiğit, “Her iki kurum da bulundukları bölge için çok önemliydi. Bizde bu kurumlara önemli miktarlarda yatırım yaptık. Sonrasında Elazığ’daki fabrikamızı sattık. Şu anda gıda sektöründeki faaliyetimizi MalEt Malatya Et ve Et Ürünleri çatısı altında sürdürüyoruz” dedi.

İnşaat sektöründeki vizyonlarını daha geniş kitlelere duyurmak ve global bir şirket olmak hedefiyle yeni projelerini İstanbul’da planladıklarını ifade eden Önder Yiğit, Fortis İstanbul ile ilgili proje geliştirme çalışmalarına Eylül 2014’te başladıklarını söyledi. Fortis İstanbul’un Basın Ekspres Yolu güzergâhında Malazgirt Caddesi üzerinde yer aldığını belirten Önder Yiğit, hem E5’ten hem de Basın Ekspres Yolu’ndan direkt girişi olması ve toplu taşıma imkânlarıyla projenin ulaşımıyla fark yarattığını söyledi. Fortis İstanbul’da hafriyat aşamasının tamamlandığını ve temelinin önümüzdeki ay atılacağını vurgulayan Önder Yiğit, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Fortis İstanbul projesi 14 bin 523 bin metrekarelik arsa alanı, 69 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bulunuyor. Toplam yatırım tutarının 192 milyon TL olduğu Fortis İstanbul, 20’şer katlı, üç blok ve 705 konuttan oluşuyor. Projemizde 58 metrekarelik 1+0, 86 metrekarelik 1+1 A, 90 metrekarelik 1+1 B ve 125 metrekarelik 2+1 olmak üzere dört farklı tipte daire bulunuyor. Tüm dairelerimiz rezidans tapulu olduğu için home ofis olarak kullanılma imkanına sahip olacak. Fortis İstanbul’un en önemli özelliklerinden biri de her dairemize ait balkon ve otopark bulunmasıdır. Projemizde bulunan 4 bin 700 metrekarelik ticari alanımızı, başta projedeki konutlar olmak üzere bölgenin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir mekân haline getirmeyi planlıyoruz.”

Fortis İstanbul’da da 58 ile 125 metrekare arasında değişen büyüklükte konutların yer alacağını hatırlatan Önder Yiğit, küçük metrekareli konutları tercih etmelerinde sektördeki trendlerin ve hedef kitlelerinin etkili olduğunu söyledi. Önder Yiğit, “Fortis İstanbul, bulunduğu lokasyon ve fiziki özellikleri nedeniyle İstanbul’da yatırım amaçlı konut almak isteyenlerin yanı sıra Anadolu’dan sürekli İstanbul’a gelen iş insanlarının da ilgisini çekecek. Bölgede bulunan üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler, yeni evli çiftler, genç profesyoneller, havaalanı ve bölgede bulunan şirketlerin çalışanları ile yabancı yatırımcılar da Fortis İstanbul’un hedef kitlesi arasında yer alıyor” dedi.
Önder Yiğit, 2016 sonunda teslim edilecek Fortis İstanbul’da metrekare satış fiyatının ortalama 4 bin 100 TL olacağını söyledi.

Tago Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Gökhan Aktan Altuğ, dünyada ve bizde görülen birleşim süreci, ulaşım hızına dayalı olarak mesafelerin kısalması, hızlı ve kolay ulaşılanı talep eden bir kullanıcı profilini ve onların kendilerine özel ihtiyaçlarını doğurduğunu söyledi. Basın Ekspres hattının da gerek konum gerekse bölgesel yaklaşım olarak bu ihtiyaçlara cevap veren nitelikte olduğunu vurgulayan Gökhan Aktan Altuğ “Fortis İstanbul projesi bölgeye getirdiği inovatif tasarım yaklaşımı ile bu yaşam tarzını ve ihtiyaçları temel alan, glokal değerlerle tasarlanan bir projedir. Çok fonksiyonlu üniteleri, sosyal ve ticari donatı alanlarındaki çeşitlemeleriyle talepleri karşılamaktadır. Yiğit Grup ile geçmişe dayanan iletişimimiz, üretimden öte bir ortak çalışma kültürü geliştirmiş olmamız, talep-sonuç ekseninde değer yönetimi anlamında amaçlanana ulaşan, başarılı bir tasarım ortaya çıkmasında etkili olmuştur” dedi.