8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

15 Temmuz gazilerini yaraladılar

Sakarya Valisi Balkanlıoğlu’nu ziyaret edenlere yönelik ‘Vali’yi tekbirlerle karşıladılar’ denilerek itham edilen şahısların, 15 Temmuz gecesi yaralanan gaziler olduğu belirtildi.

25 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
15 Temmuz gazilerini yaraladılar

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, FETÖ’nün darbe girişimine karşı halk direnişinin yıl dönümü gecesi valiliğe yapılan ziyaretin bazı basın yayın organlarınca çarpıtıldığını ifade ederek, “Bu 15 Temmuz gazilerimize bir hakaret bu. Çünkü 15 Temmuz gazileriydi o gelenler” dedi. 15 Temmuz’un yıldönümünde büyük bir anma etkinliği yapıldığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, 15 Temmuz gecesi saat 03.00’e kadar meydanda kaldığını ve rahatsızlanınca konutuna geçtiğini anlatarak, “Telefon geldi, ‘15 Temmuz gazileriyiz, valiliği kurtaran öncü kişileriz. Sayın Valim, valiliğin önündeyiz, o hatıraları bir kez daha canlandırmak, yaşamak istiyoruz, siz de gelir misiniz?’ dediler. Biz de rahatsız olmamıza rağmen geldik valiliğe. Valiliği açtık, arkadaşlar merdivenlerden yukarı çıkarken o günü de hatırladıkları için ‘Ya Allah, Bismillah, Allah’ü Ekber’ diyenler oldu, bizim onlara ‘susun, yapmayın’ diyecek halimiz yok. Olay 15 Temmuz gece vakti saat 03.00’te vuku buldu” diye konuştu.      

GELENLER GAZİLERDİ

Vali Balkanlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olayı şöyle çarpıttılar; 4 Temmuz’u kastediyorlar, ‘Vali Sakarya’ya geldiğinde tekbirlerle karşılandı. Tekbirlerle bir cemaat tarafından makama oturtuldu.’ diye o görüntüler eşliğinde servis yapmışlar, sosyal medyada paylaşmışlar. Bu bizi oldukça üzdü. Çünkü 15 Temmuz gazileriydi o gelenler.”