26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

16 Temmuz sabah namazı vakti il il namaz saatleri

16 Temmuz sabah namazı vakti merak ediliyor. Türkiye demokrasi nöbetinde. Demokrasi nöbetinin ardından Beştepe’de Millet Camii’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan sabah namazına katılacak. Demokrasi nöbetine katılan birçok vatandaş da il il namaz saatlerini merak ediyor. 16 Temmuz sabah namazı vakti il il haberimizde bulunuyor.

16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
16 Temmuz sabah namazı vakti il il namaz saatleri

16 Temmuz sabah namazı vakti Diyanet tarafından açıklandı. İstanbul, Ankara namaz vakitleri haberimizde bulunuyor. Haberimizde bulunan il il namaz saatleri ile sabah namazı saatlerini öğrenebileceksiniz. Türkiye bu gece uyumadı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde tüm Türkiye demokrasi nöbetinde sokaklarda yer alıyor. Ankara ve İstanbul demokrasi nöbetlerinin kalbi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de bulunan Millet Camii’nde sabah namazına katılacak. İşte, 16 Temmuz sabah namazı vakitleri.

 

16 TEMMUZ NAMAZ SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

SON GELİŞMELER:

03:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis'te konuşma yapıyor

03:07 Meclis Başkanı İsmail Kahraman konuşma yaptı

02:40 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şehitlerimiz için dua etti. TIKLAYINIZ

02:29 Gazi Meclis'te İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an Tilaveti veriliyor

02:22  İstanbul'dan Ankara'ya hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'e geldi

02:05 Şehit Ömer Halisdemir için Özel Kuvvetler'de tören düzenlendi

00.13  81 ilde selaların okunmasıyla birlikte demokrasi nöbetleri başladı.

81 İLDE AYNI ANDA SELA OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.

Öte yandan bu gece cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

02.32’DE BİNLERCE KİŞİ MECLİS’TE BULUŞTU

Ulus’taki Birinci Meclis’ten başlayan Milli Birlik Yürüyüşü, Meclis’e kadar sürdü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Şeref Kapısı önünde düzenlenen anma programına 02.20’de gelişinde törenle karşılandı.

Meclis tören alanına platform kurulurken, şehit yakınları ellerinde şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla alanı doldurdu. Alanda, 250 şehidin isimleri okunurken alandaki vatandaşlar “Burada” diyerek haykırdı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende özel ışık sistemiyle Meclis binasına 15 Temmuz logosu ve Türk bayrağı yansıtıldı. Tören boyunca 15 Temmuz’la ilgili hazırlanan marşlar çalındı. Alana kurulan dev ekranlardan Ulus’tan başlayan Milli Birlik Yürüyüşü canlı olarak verildi.

CHP’nin katılmadığı törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanısıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yüksek yargı organlarının başkanları, eski Başbakanlar Ahmet Davutoğlu ve Tansu Çiller ile bakanlar katıldı.

Meclis’teki tören şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran Tilaveti ve duaların okunduğu törende 81 ilden yürüyen gençlerin getirdiği bayraklar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis Başkanı Kahraman’a teslim edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma töreni Kur'an tilaveti ile devam etti. Kur'an tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehitler için dua etti.